Nogomet

Bradarić potvrđen, Nejašmić produžio, ali tu nije kraj: "Probat ćemo dovesti još jednog napadača"

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.09.2019.
Bradarić potvrđen, Nejašmić produžio, ali tu nije kraj: "Probat ćemo dovesti još jednog napadača"
Foto: Pixsell

Hajdukovi čelnici održali su konferenciju za novinare na kojoj su govorili o prijelaznom roku, ali su isto tako i najavili sastanak s izaslanicima HNS-a koji bi se trebao održati ovaj utorak...

Predsjednik Hajduka Marin Brbić na početku konferencije za novinare još jednom je ponovio koji su vciljevi kluba i da se od njih ne odustaje.

"Ove sezone je jasni cilj ulazak u kvalifikacije Lige prvaka. Želja nam je dovoditi mlade reprezentativce koji mogu unaprijediti momčad već danas i imaju mogućnost kasnije se skupo prodati, htjeli ili ne moramo prodavati... Možemo objaviti da je Nejašmić produžio za još dvije godine, do lipnja 2023. godine, jedina iznimka je Filip Bradarić koji je također od danas s nama, hrvatski reprezentativac s velikim iskustvom koji dolazi na posudbu do kraja sezone. U fazi smo i završetka pregovora s jednim napadačem."

Brbić je isto tako dodao kako je Hajduk dobio poziv na sastanak s ljudima iz Hrvatskog nogometnog saveza.

"Dobili smo poziv Županijskog saveza za sastanak s predstavnicima HNS-a sutradan, mi tu sudjelujemo kao promatrači, ali iznijet ćemo svoje stavove. Tamo se treba razgovarati od sudačkoj organizaciji, prije par minuta IO izrazio je nezadovoljstvo suđenjem, počeli su i oni biti na našem tragu), problemi s HNS-om traju godinama i neće ići preko noći. Status quo nije u našem interesu i želimo raditi nabolje za sve klubove, sutra smo gosti, ali pokušat ćemo sudjelovati u svemu..."

Brbić je prokomentirao i svoj odnos s Bradarićem s kojim se prepirao putem medija kada je Bradarić selio u Rijeku.

"Odnos s Bradarićem? Odnos je dobar, nesuglasice u poslu se događaju, nije to bilo ništa dramatično, odnos je dobar."

Sportski direktor Hajduka Siniša Bjelanović ustvrdio je kako je Hajduk odradio kvalitetan prijelazni rok te se osvrnuo na neke od igrača. Ivan Strinić definitivno ne dolazi.

"O njegovim kvalitetama ne treba ni raspravljati, ali tu smo doveli dva mlada igrača u koje smo dosta i uložili. Svi bi mi htjeli biti jači i kvalitetniji, a s dovođenjem Čoline i Dolčeka tu gledamo unaprijed, a moramo opet paziti i na financije."

Dolaskom Bradarića i povratkom u kadar Stanka Jurića, nastaje gužva u veznom redu. No to ne znači odlazak Hamze Barryja.

"Gužva u vezi? Jako male su mogućnosti da bi Hamza mogao otići, s njim smo u kontaktu i pregovaramo, želimo njegov ostanak, a za dogovor trebaju dvije strane."

O napadaču koji bi trebao doći...

Trebalo bi biti riješeno do ponoći, ali trebamo biti oprezni u međunarodnim transferima i dok ne bude ta sigurnost nećemo izlaziti s tim. Trenerova želja je da imamo napadača drugačijih karakteristika pa smo opet gledali i da bude u okvirima financijskih mogućnosti, a da opet bude kvalitetna alternativa ovom što imamo."

Od onih s kojima se još razgovara oko produženja ugovora tu nje vratar Ljubić, zatim će na red doći i mladi Vušković kod kojeg se ipak treba pričekati do punoljetnosti.

Bradarić je stavio potpis na ugovor, a u narednim danima očekuje se njegov dolazak u Split, još nije uspio doći zbog prebukiranosti letova.

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!