Košarka

Petorka dana: Neuništivi Scola ponovno oduševio, Guillent sjajan u pobjedi Venezuele

Jan Šneler • utorak, 03.09.2019.
Petorka dana: Neuništivi Scola ponovno oduševio, Guillent sjajan u pobjedi Venezuele
Foto: EPA

Zaključen je treći dan na Svjetskom prvenstvu u košarci i red je na novu petorku dana. Danas smo se odlučili za razigravača Venezuele, sjajnog šutera Poljske, krilnog šutera fenomenalne Srbije, legendu Argentine koja može pokriti "četvorku" i centra s NBA i euroligaškim iskustvom iz Tunisa...

Heissler Guillent

Venezuela je došla do vrijedne pobjede protiv Obale Bjelokosti u drugom kolu Svjetskog prvenstva i u posljednjem susretu očekuje ih borba s domaćinom Kinom za drugi krug. Jedan od najzaslužnijih za sjajnu partiju Venezuele bio je Heissler Guillent.

Ovaj 32-godišnji playmaker venezuelanskog Guarosa postigao je danas za 30 odigranih minuta 28 poena (solidni šut 11/18) i tome pridodao dva skoka i čak sedam asistencija. Njegova igra bit će jako važna Venezueli u posljednjem kolu, kako zbog poena tako i zbog sjajnih proigravanja.

Mateusz Ponitka

Poljska je tek nakon produžetaka došla do pobjede protiv Kine. Bez obzira na probleme protiv domaćina, Poljaci su izuzetno sretni ovom pobjedom i susret protiv Obale Bjelokosti bit će sama formalnost za potvrdu prvog mjesta.

Heroj pobjede definitivno je Mateusz Ponitka koji odigrao 39 minuta i postigao 25 poena, uz devet skokova i tri asistencije. Ne samo što je bio važan u prvih 40 minuta nego je Ponitka u produžecima izborio važne prekršaje i pogocima iz bacanja donio Poljskoj pobjedu. Mali minus dajemo samo što je s linije slobodnih bacanja šutirao slabih 11/17.

Nemanja Bjelica

Teško je bilo izdvojiti nekoga iz momčadi Srbije jer je doista cijela momčad djelovala sjajno. Kada postignete 126 poena na susretu, pobijedite s gotovo 60 poena razlike, onda cijeli tim zaslužuje poštovanje. Ipak, odlučili smo se za Nemanja Bjelicu.

Ovaj sjajni krilni igrač možda je malo u sjeni zvijezda Bogdana Bogdanovića i Nikole Jokića, ali Bjelica pokazuje da je igrač na kojeg se može računati. Stopostotni učinak (7/7 iz igre i 3/3 s linije bacanja) donijela su mu 20 poena, a tome je pridodao tri skoka te po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Luis Scola

Svaki ljubitelj košarke, košarkaški romantik razveselio se na vijest da je Luis Scola postao drugi u povijesti po broju koševa na svjetskim smotrama. Neuništivi Scola, besmrtni Argentinac koji oduševljava već desetljećima ponovno je oduševio.

U susretu protiv Nigerije (81:94), Scola je postigao 23 poena (šut 8/16) te dodao tome 10 skokova. Još jedan double-double učinak u njegovoj karijeri i još jedna potvrda fenomenalnog igrača koji s 39 godina nastavlja oduševljavati.

Salah Mejri

Kod centarske pozicije dvoumili smo se između Tunižanina Salaha Mejrija i Iranca Hammeda Haddadija. Odlučili smo se za Mejrija jer je Tunis ipak došao do slavlja protiv borbenog, ali ne dovoljno kvalitetnog Irana.

Mejri je za 36 odigranih minuta postigao 22 poena (slabijih 2/6 za dva i odličnih 5/9 za tri poena), a tome je dodao i 15 skokova, tri asistencije te čak pet blokova. Tunis će teško doći do slavlja protiv Portorika u trećem kolu, ali ako će Mejri ponovno igrati ovako dominantno sve je moguće.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!