Košarka

Petorka dana: Satoransky drži Češku u igri, Varejao predvodi dvojicu Brazilaca

Jan Šneler • srijeda, 04.09.2019.
Petorka dana: Satoransky drži Češku u igri, Varejao predvodi dvojicu Brazilaca
Foto: EPA

Treći dan Svjetskog prvenstva u Kini donio je niz sjajnih utakmica, a unatoč produžecima i napetosti u momčad dana nismo uvrstili niti jednog košarkaša Turske i SAD-a. Zato su tu češki play, trojica bekova i sjajni brazilski centar kojemu Aleksandar Petrović iznimno vjeruje...

Tomaš Satoransky

Nakon poraza u prvom kolu od SAD-a, Češka je slavila protiv Japana. Iako ta pobjeda nije bila neočekivana, Česima je trebalo slavlje prije odlučujućeg susreta s Turskom za drugi krug. Iako su Blake Schilb i Jaromir Bohačik postigli više poena od njega, mi smo se odlučili Tomaša Satoranskog ubaciti u prvu petorku.

Satoransky, kojega se dobro sjećaju navijači Hrvatske iz ogleda s Češkom na Europskom prvenstvu, večeras je bio na razini. Postigao je 15 koševa i dodao tome šest skokova i sedam asistencija. Iako ga šut nije pretjerano služio (5/13), u drugim stvarima vodio je igru Češke i jedan je od najzaslužnijih što su danas slavili.

Corey Webster

Novi Zeland je u teškoj borbi došao do slavlja protiv Crne Gore koja izgleda jako loše na ovom Svjetskom prvenstvu. Corey Webster iskazao se u ovom susretu i bio jedan od najboljih igrača na terenu.

Novozelanđanin je za 27 minuta provedenih na parketu postigao 25 poena uz šest skokova i sedam asistencija. Pravi lider Novog Zelanda šutirao je trice 6/8 i time znantno pomogaosvojoj momčadi da dođe do prve pobjede u Kini. Predstoji im dvoboj protiv uzdrmane Grčke u kojoj nisu favoriti, ali ako glavni igrači budu igrali kao danas, imaju šanse.

Joe Ingles

Preko Novog Zelanda dolazimo i do Australije. Joe Ingles došao je na rub triple-doublea, ali nažalost jedna asistencija mu je nedostajala za još ljepši učinak. Australci su svladali Senegal prilično lako i osigurali plasman u drugu fazu.

Ingles, čiji će od ove sezone momčadski kolega u Utah Jazzu biti Bojan Bogdanović, odigrao je sjajno i za malo više od pola sata igre ubacio 17 poena uz 10 skokova i tih devet asistencija. Uz to, zadovoljavajući šut od 6/8 donio mu je mjesto u prvoj petorci.

Alex Garcia

Jedan od dvojice Brazilaca koje smo uvrstili u momčad dana. Kako je rekao Aleksandar Petrović, Alex Garcia je odigrao sjajnu utakmicu, naročito u obrambenom dijelu. Kada igrač koji ima 39 godina odigra takav susret na visokoj razini protiv jakog protivnika, onda je nemoguće ne uvrstiti ga u petorku, mada možda pozicije u ovoj momčadi nisu najbolje posložene.

Kao što smo rekli, obrambeno sjajan, napadački učinkovit. Upisao je 13 koševa uz šut 4/8, a dodao je pritom i šest skokova. S obzirom na to da je zaustavio opasne grčke napade, obrambeno odradio sjajan zadatak, Garcia zaslužuje ući u petorku dana.

Anderson Varejao

Definitivno najbolji igrač dana je još jedan Brazilac, Anderson Varejao. Brazil je iznenađujuće svladao Grčku, iako je gubio u jednom trenutku s velikih 17 razlike (40:23). Jedan od razloga zašto je slavio je sjajni Anderson Varejao.

Postigao je 22 poena, upisao devet skokova i dvije asistencije. U ključnim trenucima bio je na visini zadatka, pronalazio sjajna rješenja i u konačnici vodio Brazil do prolaza vrijedne pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!