Ostali sportovi

Bernarda Brčić: "Koliko god je bilo teško igrati u takvoj atmosferi u Turskoj, istovremeno je bio užitak"

Branimir Korać • srijeda, 04.09.2019.
Bernarda Brčić: "Koliko god je bilo teško igrati u takvoj atmosferi u Turskoj, istovremeno je bio užitak"
Foto: EPA

Hrvatske odbojkašice nisu uspjele napraviti veliko iznenađenje i izbaciti domaću reprezentaciju u osmini finala Europskog prvenstva u Ankari. Turska je u drami slavila 3:2, a hrvatske odbojkašice dugo će pamtiti taj dvoboj...

Bile su vrlo blizu iznenađenja, ali ipak su na kraju ostale kratke. Turkinje su sa 16:14 slavile u petom setu, a Bernarda Brčić ističe kako je problem bilo odvajanje Turske početkom petog seta.

"Bile smo jako razočarane nakon utakmice protiv Turske, možda ne toliko baš razočarane koliko smo osjećali žal za pobjedom i što se sreća nije malo okrenula na našu stranu. Ne samo sreća nego žalimo što nam je Turska onako lako pobjegla u petom setu. Imale smo 2:1 u setovima, sve u svojim rukama i ispustile, šteta", ističe Bernarda Brčić za Novi list.

Nije bilo nimalo lako igrati u paklenoj atmosferi u Ankari poručuje Brčić.

"Nismo same sebe čule, a kamoli trenera. Bilo je užasno servirati, uopće nismo čule suca kada je dao znak za servis. Koliko god je bilo teško igrati u takvoj atmosferi, istovremeno je bio užitak."

Hrvatska je napravila odličan posao na ovom Europskom prvenstvu i pokazan je velik napredak od početka ljeta.

"Jako puno smo napredovale pod vodstvom Danielea Santarellija. Promijenile smo stil igre, igramo brže, velik je naglasak na obrani, a Santarelli je pokušao uvesti sustav igre iz Conegliana, odnosno dostići tu razinu. Moramo ovim putem nastaviti dalje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!