Košarka

Argentina na krilima Campazza svladala Ruse i uzela prvo mjesto

Branimir Korać • srijeda, 04.09.2019.
Argentina na krilima Campazza svladala Ruse i uzela prvo mjesto
Foto: EPA

U zadnjem susretu skupine B Svjetskog prvenstva Argentina je igrala protiv Rusije i upisala pobjedu 69:61 i tako završila skupinu na vrhu...

U skupini B uoči zadnjeg kola bilo je jasno da Argentina i Rusija prolaze dalje, no bilo je samo pitanje tko s koje pozicije.

Argentina je u konačnici slavila 69:61, mogla je i uvjerljivije do pobjede, no ipak može biti sretna što je uopće uzela pobjedu s obzirom da je Rusija opasno zaprijetila u završnici.

Rusi nisu loše otvorili utakmicu, ali već u drugoj četvrtini Argentina je preuzela kontrolu nad rezultatom i došla do dvoznamenkaste prednosti.

Stvari u tim trenucima nisu izgledale dobro za Rusiju, Argentina je i u trećioj četvrtini bila dominantna, ali onda je došlo do blagog pada.

Rusi su odlično otvorili zadnju četvrtinu i serijom 11:0 približili su se na samo dva poena zaostatka. Dugo su Rusi bili za petama Argentini, 40 sekundi prije kraja Andrej Sopin smanjio je na 63:61 i to su bili zadnji ruski poeni.

Uslijedilo je polaganje Campazza, pa je onda uzeo loptu Sopinu i zatim pogodio dva slobodna bacanja i za kraj asistirao Patriciju Garinu za konačnih 69:61.

Sjajni Campazzo ubacio je 21 poen uz sedam asistencija i šest skokova, a po 13 poena dodali su Luis Scola (osam skokova) i Marcos Delia. Kod Rusije Andrej Zubkov ubacio je 18 poena uz sedam skokova, a Nikita Kurbanov dodao je 13 poena.

Svjetsko prvenstvo 2019., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Južna Koreja66:108Nigerija
Rusija61:69Argentina
1Argentina 30+47
2Rusija 21+11
3Nigerija 12+24
4Južna Koreja 03-82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!