Košarka

Đorđević: "Nije lako pobijediti tri puta zaredom, čak i ako ste puno bolji, a mi nismo puno bolji"

Petar Jenjić • srijeda, 04.09.2019.
Đorđević: "Nije lako pobijediti tri puta zaredom, čak i ako ste puno bolji, a mi nismo puno bolji"
Foto: Pixsell

Izbornik Srbije Aleksandar Đorđević kazao je kako je nikada nije lako pobijediti tri puta zaredom. Iako je trebalo momčadi da uđe u ritam, nisu se prestali braniti...

Srbija je grupnu fazu zaključila pobjedom protiv Italije, a izbornik Aleksandar Đorđević kazao je kako nije lako pobijediti tri puta zaredom u kratkom periodu.

"Ovo nam je treći puta da igramo protiv Italije u zadnjih 15-20 dana. Rekao sam i prije utakmice da nije lako pobijediti tri puta zaredom, čak i ako ste puno bolji, a mi nismo puno bolji od Italije. U prvom poluvremenu smo se mučili da uđemo u ritam, ali nismo se prestali braniti."

Đorđević je izdvojio nekoliko igrača koji su odigrali važnu ulogu u obrani.

"Nekoliko nam je igrača dalo energiju u obrani, kao Lučić, koji se vratio. Raduljica je u trećoj četvrtini donio mirnoću, ali to je i normalno. Dugo je s nama, poznaje sistem, zna što tražimo i preuzeo je odgovornost."

"Nisam sretan zbog izgubljenih lopti, ali i zbog reakcija nekih igrača na jake fizičke kontakte. To nije onako kako želimo reagirati, želim da reagiramo u košarkaškom smislu, fizički, ali na košarkaški način."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!