Košarka

Krenule ozljede na Svjetskom prvenstvu: SAD i Španjolska u drugi krug bez važnih igrača

Sportnet • četvrtak, 05.09.2019.
Krenule ozljede na Svjetskom prvenstvu: SAD i Španjolska u drugi krug bez važnih igrača
Foto: EPA

Danas završava prvi dio Svjetskog prvenstva u košarci te ćemo uskoro znati posljednje putnike u drugi krug natjecanja. Tamo su već prošle reprezentacije SAD-a i Španjolske koje muče problemi s ozljedama krilnih igrača...

PIŠE: Matej Kačan

Amerikanci su u ponedjeljak teškom mukom u produžetku izborili pobjedu protiv Turske, a cijenu su platili ozljedom Jaysona Tatuma. Tatum se ozlijedio u posljednjem napadu produžetka kada je prilikom dodavanja za suigrača Middletona izvrnuo gležanj. Tatum će sigurno s terena izbivati u sljedeće dvije utakmice, a težina ozljede ponovo će se procijeniti u ponedjeljak.

Ozljeda Tatuma veliki je udarac za trupe Gregga Popovicha. Na ionako tankoj poziciji niskog krila ostaje samo Khris Middleton, a dio tereta na "trojci" morat će ponijeti Tatumov suigrač iz Celticsa Jaylen Brown.

S ozljedom gležnja muči se i kapetan Španjolske Rudy Fernandez. Španjolci sutra otvaraju drugi krug protiv Talijana, a Fernandez će im sigurno trebati kao pomoć protiv paklenih šutera iz vanjske linije Italije. Ozljeda lijevog gležnja je opisana kao lagano izvrnuće, a Fernandez za sutrašnju utakmicu s Talijanima ostaje upitan.

Španjolci su u prvom krugu prvenstva ostvarili sve tri pobjede u grupi s Iranom, Tunisom i Portorikom dok Amerikanci svoju treću pobjedu traže protiv Japana danas u 14:30.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!