Košarka

Sjajni Česi "ograničili" Ilyasovu i projurili u drugi krug

Petar Jenjić • četvrtak, 05.09.2019.
Sjajni Česi "ograničili" Ilyasovu i projurili u drugi krug
Foto: EPA

Košarkaši Češke porazili su Tursku rezultatom 91:76 i tako se plasirali u drugi krug Svjetskog prvenstva...

U najvažnijoj utakmici turnira za dvije reprezentacije, do pobjede i drugog mjesta stigla je Češka koja je slavila protiv Turske rezultatom 91:76.

Bio je to susret u kojem su Česi vodili gotovo cijelo vrijeme, a posebno vrijedi izdvojiti kako su, do danas sjajnog Ersana Ilyasovu koji je bilježio 21 poen i 12 skokova po susretu, ostavili na samo šest poena, sve s linije slobodnih bacanja.

Kao ekipa koja je bila na rubu pobjede protiv SAD-, Turska nije ostavljala takav dojam na početku ovog susreta u kojem je Češka bila u vodstvu. Igrala je posebno dobro u obrambenom dijelu, a nakon prve četvrtine imali i šest koševa viška (22:16).

I u drugoj četvrtini nastavili su Česi gdje su stali u prvoj, iako je i Turska nakratko uspjela povesti. Drugo poluvrijeme donijelo je nastavak borbe, a u 28. minuti Češka je uspjela doći do dvoznamenkaste prednosti.

Na ulasku u posljednjih deset minuta Česi su imali šest koševa viška (66:60), uspjela se Turska spustiti na minus tri, ali više nije išlo. Posebno zato što su jako dobro zatvorili Ilyasovu koji se kroz cijelu utakmicu jako mučio. Šest i pol minuta prije kraja vratila se Češka na 11 koševa viška (77:66), a prednost sačuvala do kraja.

Češku su do pobjede predvodili Vojtech Hruban s 18 koševa, Ondrej Balvin sa 17 poena i 11 skokova te Patrik Auda sa 16 poena i devet skokova.

Cedi Osman s 24 poena i Furkan Korkmaz sa 16 koševa bili su najbolji kod Turske.

Svjetsko prvenstvo 2019., skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Turska76:91Češka
SAD98:45Japan
1SAD 30+75
2Češka 21+7
3Turska 12+3
4Japan 03-85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!