Košarka

Aco ostaje stopostotan, danas poražena i Crna Gora

Petar Jenjić • četvrtak, 05.09.2019.
Aco ostaje stopostotan, danas poražena i Crna Gora
Foto: EPA

Reprezentacija Brazila ostaje stopostotna na Svjetskom prvenstvu, a danas je bila bolja od Crne Gore rezultatom 84:73...

I treću pobjedu u skupini upisao je Brazil koji je danas bio bolji od Crne Gore koju je svladao rezultatom 84:73 te tako s prvog mjesta otišao u sljedeću fazu.

Momčad Aleksandra Petrovića kontrolirala je veći dio susreta i nerijetko vodila i s dvoznamenkastom razlikom. Uspjeli su se Crnogorci u posljednjoj četvrtini približiti, ali do preokreta ipak nisu stigli.

Petrović se na početku susreta odlučio na nešto drugačiju petorku nego u prethodne dvije utakmice, međutim, nije to previše pomoglo Crnoj Gori koja je nakon prvih deset minuta imala tek poen prednosti, bilo je 20:19.

U drugoj dionici Brazil je ubacio u brzinu više, a razigrao se i Marquinhos s nekoliko ubačaja. Iako su u nekoliko navrata imali priliku voditi ili otići na višu razliku, Crnogorci to nikako nisu uspijevali postići. Za nijansu kvalitetnije igrao je Brazil, a to se na kraju vidjelo i na rezultatu (43:38).

Na otvaranju drugog poluvremena Brazilci su napravili seriju od 7:2 te stigli do prve dvoznamenkaste prednosti. Vrlo brzo Crna Gora kao da se potpuno predala, a to Brazil nije propustio iskoristiti pa je polovicom četvrtine stigao do 15 razlike (56:41).

Činilo se kako će Brazilci mirno privesti kraju, ali to se nije dogodilo. Iako su vodili sa 73:58, probudila se Crna Gora, zabila pet trica nešto više od četiri minute te napravili seriju od 15:0 za dolazak na minimalan zaostatak. Međutim, tu su i potpuno stali, a Brazilci su prelomili susret u svoju korist.

Najbolji je u redovima pobjedničke momčadi bio Marcelinho sa 16 koševa i šest asistencija, dok je Cristiano Felicio dodao 14 poena i sedam skokova.

Crnogorce je predvodio Derek Needham sa 16 koševa i deset asistencija.

Svjetsko prvenstvo 2019., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Brazil84:73Crna Gora
Grčka103:97Novi Zeland
1Brazil 30+20
2Grčka 21+30
3Novi Zeland 12-4
4Crna Gora 03-46

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!