Košarka

Grci ugrabili posljednju kartu i izborili drugu rundu

Petar Jenjić • četvrtak, 05.09.2019.
Grci ugrabili posljednju kartu i izborili drugu rundu
Foto: EPA

Košarkaši Grčke izborili su drugu fazu Svjetskog prvenstva nakon što su porazili Novi Zeland rezultatom 103:97...

U izravnom dvoboju za prolazak u drugu fazu natjecanja, do pobjede je stigla Grčka koja je svladala Novi Zeland sa 103:97. Takvim razvojem Australija je prva reprezentacija koja je izborila nastup na Olimpijskim igrama, kao najbolja iz Oceanije.

Kroz veći dio dvoboja Grci su bili u vodstvu. Novozelanđani su se držali i nisu dopuštali potpuno odvajanje, ali ipak nisu uspjeli doći do pobjede.

Novozelanđani su se držali šest i pol minuta, vodili su s 14:11, ali slijedi lijepa serija grčke reprezentacije koja do kraja četvrtine ubacuje 17 poena, a prima tek četiri. Jako dobro igrali su Grci tijekom prvog poluvremena.

Giannis Antetokounmpo bio je nezaustavljiv i bez promašaja, a momčad je za 16 i pol minuta stigla do 11 asistencija. Novi Zeland nije popuštao te se uspijevao držati na prihvatljivom zaostatku.

Na početku drugog poluvremena Grci su stigli do dvoznamenkaste prednosti (56:46), a kod protivnika je sjajan bio Corey Webster koji je gotovo pa samostalno držao Novozelanđane u igri. Međutim, unatoč tome što su se držali ispod deset koševa zaostatka, nisu uspjeli doći na zaostatak od jednog posjeda.

Dvije minute prije kraja Grci su ubacili tricu za deset koševa viška (94:84) što se u konačnici pokazala točka na "i" nadanjima Novog Zelanda da nešto može napraviti u ovoj utakmici.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Giannis Antetokounmpo s 24 poena, deset skokova i šest asistencija, Ioannis Papapetrou dodao je 16 koševa, a Nick Calathes 14 poena.

Corey Webster s 31 poenom predvodio je Novozelanđane, dok je Tai Webster dodao 17 koševa.

Svjetsko prvenstvo 2019., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Brazil84:73Crna Gora
Grčka103:97Novi Zeland
1Brazil 30+20
2Grčka 21+30
3Novi Zeland 12-4
4Crna Gora 03-46

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!