Košarka

Sjajni Australci sa stopostotnim učinkom idu u sljedeću rundu

Branimir Korać • četvrtak, 05.09.2019.
Sjajni Australci sa stopostotnim učinkom idu u sljedeću rundu
Foto: EPA

U zadnjem susretu skupine H Svjetskog prvenstva u Kini Australija je svladala Litvu 87:82 i tako zauzela prvo mjesto u skupini i maksimalan broj bodova prenosi u drugi krug...

Sjajnu utakmicu odigrali su Australci i Litavci, a Australija je na kraju bila bolja s 87:82. Izvrsna utakmica u kojoj je Australija najvećim dijelom bila u prednosti, Litva se uspjela u zadnjoj dionici vratiti i povesti, ali završnica je u potpunosti pripala Australiji.

Sjajnu večer imao je Aron Baynes koji je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica u dresu australske reprezentacije, pomogao mu je Patty Mills pa nije bio toliko niti potreban veliki šuterski doprinos Joea Inglesa. Ingles nije bio raspoložen u realizaciji, ubacio je dva poena s linije slobodnih bacanja, a iz igre je šutirao 0/3 za dva poena te 0/2 za tri poena.

Australija je odlično otvorila utakmicu, sjajno je šutirala s vanjskih pozicija i nije se dugo čekalo da dođe do dvoznamenkaste prednosti.

Litva se samo početkom drugog poluvremena uspjela približiti na minus dva, no Australija se odmah odvojila i u završnici poluvremena imala je čak i 15 poena viška.

I na ulasku u zadnju dionicu Australija je imala ugodnih osam poena prednosti, no Litva u taj period ulazi serijom 11:0, preuzima vodstvo i dugo se igralo bez posebnih odvajanja.

Dvije minute prije kraja na semaforu je stajalo 76:76, nakon toga pogađa Patty Mills, Litavci ne koriste svoje napade, Nick Kay ubacuje dva slobodna bacanja, a nakon što je Lekavičius smanjio, 30 sekundi prije kraj Mills ubacuje tricu nakon velike pogreške litavske obrane i odvodi Australiju na 83:78.

Smanjili su Litavci još jednom preko Lekavičiusa, međutim odmah Sabonis radi nesportsku i Australija dovršava posao.

Patty Mills završio je susret s 23 poena, a Aron Baynes s 21 poenom i 13 skokova. Kod Litve Marius Grigonis ubacio je 19 poena, Lukas Lekavičius 15, a Domantas Sabonis 12.

Svjetsko prvenstvo 2019., skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Kanada82:60Senegal
Litva82:87Australija
1Australija 30+34
2Litva 21+72
3Kanada 12-17
4Senegal 03-89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!