Košarka

Poljaci preokretom u zadnjoj četvrtini protiv Rusa otvorili drugi krug

Sportnet • petak, 06.09.2019.
Poljaci preokretom u zadnjoj četvrtini protiv Rusa otvorili drugi krug
Foto: EPA

Drugi krug Svjetskog prvenstva u košarci otvorile su u Foshanu reprezentacije Poljske i Rusije. Na kraju su bolji bili Poljaci s rezultatom 79:74 nakon što su u četvrtu dionicu ušli u minusu...

PIŠE: Matej Kačan

Susret slavenskih znalaca najbolje je otvorio tricaški raspoloženi Rus Kulagin s osam poena u prvoj četvrtini, a priključio mu se i Antonov. S druge strane, borbeni Poljaci odigrali su dobru momčadsku četvrtinu te nisu dozvolili Rusima da se ozbiljnije odvoje pa se na prvu stanku ide s +6 za Rusiju.

Drugu četvrtinu bolje otvaraju Rusi, budi se i Nikita Kurbanov pa se u jednom trenutku Poljaci nalaze na prvom dvoznamenkastom zaostatku. Tada se budi Ponitka i sa sedam poena u nizu smanjuje razliku na prihvatljivih šest poena plusa za izabranike Sergeja Bazareviča. Na poluvrijeme se odlazi s rezultatom 40:34 za Ruse.

Drugo poluvrijeme donosi jači pritisak Poljaka koji se približavaju na samo -1 ali Kulagin nastavlja svoju kanonadu i održava razliku za Ruse. Na odmor prije posljednjeg dijela utakmice odlazi se s 57:53 za Rusiju.

Četvrtu dionicu tricom otvara Koszarek i dovodi Poljake na pola koša razlike minusa, a devet minuta do kraja Poljaci dolaze i do izjednačenja nakon zakucavanja Cela. Seriju Poljaci nastavljaju novom tricom za svoje prvo vodstvo pa Bazarevič mora zvati time-out.

Poljake na minimalnoj prednosti zadržava ponajprije dobra obrana i Adam Waczynski te se u posljednjih dvije minute ulazi s +4 za Poljsku. Pokušali su se Rusi vratiti ludom tricom Kulagina, ali Poljaci su izdržali te odnijeli zasluženu pobjedu.

Poljsku su do pobjede povukli Waczynski s 18 poena te Ponitka s 14 ubačaja uz devet skokova, a kod Rusije je prednjačio Kulagin s 21 poenom, od čega pet trica, te Andrej Voroncevič s 11 koševa i deset skokova.

Poljake u nastavku natjecanja očekuje dvoboj s Argentinom, dok će Rusi gorak okus poraza pokušati isprati protiv Venezuele.

SP, 2. krug:
Poljska - Rusija 79:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!