Košarka

Argentinci lakoćom nadigrali Venezuelu i ostali stopostotni

Petar Jenjić • petak, 06.09.2019.
Argentinci lakoćom nadigrali Venezuelu i ostali stopostotni
Foto: EPA

Košarkaši Argentine upisali su novu pobjedu na Svjetskom prvenstvu, danas su sa 87:67 bili bolji od Venezuele i došli na omjer 4-0...

Još jedna utakmica na Svjetskom prvenstvu u kojoj je Argentina ostala neporažena. Danas su Gaučosi do omjera 4-0 stigli protiv Venezuele koju su svladali rezultatom 87:67. Bio je to susret u kojem su vodili gotovo svih 40 minuta te na kraju zasluženo slavili.

Imala je Venezuela dosta energije tijekom prvog poluvremena, ali prevladala je Argentina koja ima određenu kvalitetu više. Gabriel Deck bio je prvo ime po pitanju strijelaca, a odmah u stopu slijedio ga je Luis Scola.

Vodili su Argentinci gotovo pa cijelo prvo poluvrijeme, a do prve dvoznamenkaste prednosti stigli su u 12. minuti (22:12). Polovicu od osam asistencija u tom trenutku uposlio je Facundo Campazzo, a Gaučosi su prednost sačuvali do kraja poluvremena (38:25).

Deck je u drugom poluvremenu nastavio gdje je stao u prvom, a u vrlo učinkovitoj trećoj četvrtini Argentinci su još malo podebljali vodstvo. Na ulasku u posljednjih deset minuta imali su 16 koševa viška (63:47), a Venezuela do kraja nije uspjela okrenuti zaostatak.

Gabriel Deck predvodio je Argentinu s 25 poena, Luis Scola dodao je 15 koševa i šest skokova, a Facundo Campazzo 12 poena i devet asistencija.

Najbolji je kod Venezuele bio Michael Carrera s 19 koševa, dok je Luis Bethelmy dodao 11 poena.

SP, 2. krug:
Argentina - Venezuela 87:67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!