Košarka

Španjolska u završnici tvrde utakmice slomila Italiju

Petar Jenjić • petak, 06.09.2019.
Španjolska u završnici tvrde utakmice slomila Italiju
Foto: EPA

Reprezentacija Španjolske stigla je do pobjede protiv Italije rezultatom 67:60, u dvoboju koji nije ponudio pregršt lijepih poteza...

Vrlo loša, ali rezultatski jako zanimljiva utakmica bila je ona između Španjolske i Italije, a u konačnici je do pobjede stigla Furija koja je slavila sa 67:60.

Tako je ostala na stopostotnom učinku, a u utakmici na mali broj koševa prelomili su sve u završnim minutama nakon što su ubacili deset poena zaredom.

Kakav razvoj prve četvrtine. Nakon šest minuta igre Talijani su izgledali jako dobro, bili su jako efikasni u napadu, imali su deset koševa viška (15:15), ali niti to im nije pomoglo da prvu dionicu zaključe s vodstvom. Zanimljivo, u cijeloj prvoj četvrtini nisu napravili nijedan prekršaj.

Do kraja poluvremena ostao je egal, a Italija je otišla na odmor s poenom viška (31:30). Teško je reći koja je momčad mogla biti nezadovoljnija. Španjolska koja nije pokazala svoju najbolju igru ili Italija koja je pogodila tek dvije trice iz devet pokušaja.

Imali su Španjolci i osam koševa prednosti, što je u ovakvoj utakmici na mali broj koševa velika razlika, ali Italija se vrlo brzo vratila. Tako je serijom 12:4 stigla do poravnanja (50:50), osam minuta prije kraja susreta.

U šest minuta igre u posljednjoj četvrtini Španjolska je ubacila tek dva koša što Talijani koriste za vodstvo 56:52. Međutim, kratkotrajno veselje ubrzo je stalo, Španjolci su napravili seriju od 10:0 i riješili pitanje pobjednika.

Juancho Hernangomez sa 16 koševa predvodio je Španjolce, dok je Ricky Rubio dodao 15 poena. Danilo Gallinari s 15 koševa i pet skokova te Luigi Datome s 12 poena bili su najbolji kod Talijana.

SP, 2. krug:
Španjolska - Italija 67:60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!