Nogomet

Skaviš zabio u sudačkoj nadoknadi za puni plijen Bjelorusije na gostovanju u Estoniji

Marjan Kreševac • petak, 06.09.2019.
Skaviš zabio u sudačkoj nadoknadi za puni plijen Bjelorusije na gostovanju u Estoniji
Foto: EPA

U popodnevnom terminu kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine odigrana su dva susreta. Estonija je ugostila Bjelorusiju i izgubila 1:2 zahvaljujući pogotku Skaviša u drugoj minuti sudačke nadoknade, a Cipar je ugostio Kazahstan odigravši 1:1...

Kazahstan je doputovao na Cipar s jednom osnovnom idejom, a to je pobjeda i bodovno izjednačenje, barem privremeno s reprezentacijom Rusije koja se nalazi na drugom mjestu Grupe I. Sukladno tim željama Kazahstan je od prve minute krenuo odlučno prema domaćim vratima. I nije dugo trebalo da gosti dođu do vodstva, svega dvije minute.

Sujumbajev je lijepim pasom pronašao Ščetkina koji nogom iz velike blizine posprema loptu u mrežu. Gosti su očito bili prezadovoljni pogotkom u drugoj minuti susreta i vjerojatno uvjerili sami sebe da je to to, da je pobjeda osigurana. Ciprani su malo pomalo preuzimali posjed lopte i terensku inicijativu i sve češće i smjelije upućivali se prema golu Nepogodova.

Nije to mirisalo na dobro za Kazahstan, pogodak je visio u zraku, a u 39. minuti konačno se promijenio rezultat na semaforu. Ovoga puta Ciprani su prodali jedno precizno dodavanje u peterac, asistent je bio Ioannou, a strijelac Sotitiou. Mogli su domaći odmah u sljedećoj minuti do potpunog preokreta, ali na žalost Efrema koji je lijepo potegao izvana gostujući vratar je još ljepše iščupao njegov udaraca iz rašlji.

U drugom poluvremenu obje reprezentacije bacile su sve karte u napad, svjesne da ovaj bod nikome nije dobar i praktički izbacuje i jedne i druge iz utrke za Euro 2020. sijevalo je sa svih strana, upućeno je ukupno 27 udaraca prema golu, 10 u okvir, ali rezultat se na žalost aktera na terenu nije mijenjao.

U drugom susretu Estonija je ugostila Bjelorusiju u sklopu grupe C, dvoboj koji se igrao već sada za prestiž jer obje reprezentacije bile su prije ovog susreta prikovane uz dno s nulom na bodovnom saldu. Nakon uvodnog ispitivanja snaga Bjelorusija je bila ta koja je preuzela inicijativu i koja je počela opasno prijetiti domaćem vrataru.

Pokušavali su gosti na sve načine, ali iskazali su dosta nepreciznosti u svojim pokušajima. Ono malo što je išlo u okvir gola danas vrlo raspoloženi vratar Lepmets krotio je bez većih problema. Kako je vrijeme prolazilo i kako su Bjelorusi sve više promašivali mirisalo je na onu staru nogometnu o promašajima i kazni za iste.

No, u ovom slučaju to se nije dogodilo, samo tri minute igre u drugom dijelu bilo je dovoljno da Naumov nakon ubacivanja iz kuta glavom prekine agoniju i napokon dovede svoju reprezentaciju u toliko željenu prednost. Još su poneki igrači imali ruke u zraku i slavili pogodak, a već je stiglo izjednačenje. Igrala se 54. minuta kada je Sorga udarcem nogom s ruba peterca donio izjednačenje.

Prolazilo je vrijeme, utakmica se bližila kraju i neriješen ishod izgledao je sve realniji. I kada su već poneki gledatelji u Talinu krenuli prema svojim kućama Matvejčik je pronašao Skaviša u petercu, a ovaj nema preveliki problem iz takve blizine pospremiti loptu u mrežu i osigurati gostima put kući s punim plijenom. Kvalifikacije Euro 2020. Estonija - Bjelorusija 1:2
Cipar - Kazahstan 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometLiga prvaka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!