Košarka

Česi dominantnom predstavom svladali Acin Brazil i došli vrlo blizu četvrtfinala

Jan Šneler • subota, 07.09.2019.
Česi dominantnom predstavom svladali Acin Brazil i došli vrlo blizu četvrtfinala
Foto: FaH

Brazil Ace Petrovića igrao je jako dobro u prvom krugu, ali protiv timske i vrlo organizirane Češke nije imao nikakve šanse...

Češka nastavlja sa sjajnim partijama na Svjetskom prvenstvu u Kini. Današnja pobjeda protiv Brazila kojeg vodi Aleksandar Petrović dokaz je sjajne timske igre Čeha koji su pobjedom došli na korak od četvrtfinala Svjetskog prvenstva.

U početku susreta Brazilci su uspijevali biti u igri. Češka se još uvijek nije raspojasala te je Brazil držao korak. Ipak, već u drugoj četvrtini timska igra Čeha došla je do izražaja, a Brazilci koji su djelovali vrlo divlje i konfuzno, nisu uspijevali probiti odličnu češku obranu.

Na poluvrijeme Češka odlazi s vodstvom 32:45 i već tada je bilo jasno kako će se Brazil vrlo teško vratiti. Nije Aco uspijevao srediti redove, ubacivao je mlađe igrače, rotirao, ali pomoći nije bilo. Češka je danas bila uvjerljivija i nije stajala. Svaku grešku Brazila su kažnjavali, a osovina Tomaš Satoransky i Ondrej Balvin funkcionirala je besprijekorno.

Na kraju je poraz mogao biti još teži, ali i pobjeda Češke 71:93 govori kolika je bila razlika u kvaliteti. Ovom pobjedom Češka dolazi na korak od četvrtfinala, dok Brazilu treba pobjeda protiv SAD-a što je prilično teško očekivati. Kod Čeha je najbolji bio Satoransky s 20 koševa i devet asistencija te sedam skokova dok je kod Brazila Vitor Benite ubacio 12 poena.

Svjetsko prvenstvo u košarci, drugi krug:
Brazil - Češka 71:93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!