Rukomet

Krešo Ivanković uoči dvoboja s Maltežanima: "Pokušali smo na sve načine doći do podataka"

Mihaela Bradovski • subota, 07.09.2019.
Krešo Ivanković uoči dvoboja s Maltežanima: "Pokušali smo na sve načine doći do podataka"
Foto: Pixsell

Rukometaši Dubrave počinju europsku avamturu susretima protiv malteškog Swieqija s kojim će u Zagrebu odraditi dvostruki program u prvom pretkolu Kupa EHF....

Nakon odlaska Vlade Šole s klupe Dubrave, priliku za preuzimanje momčadi dobio je Krešo Ivanković, nekada vrlo perspektivan igrač, a dana jednako takav trener.

"Ovo mi je prvi pravi posao nakon što sam bio pomoćnik Vladi Šoli i vodio drugu momčad s kojom smo dobro okončali sezonu. Ne mogu reći da smo u nekoj natjecateljskoj formi, ali za to je i prerano. Okosnicu čine dečki iz kadetske reprezentacije pa je tu Ane Ivanković, Karpo Sirotić i iz Zagreba pristigli Alen Javor. Na desnog vanjskog stigao je Nikola Kaštelan iz Varaždina i stvarno je gušt raditi s igračima željnima dokazivanja. Tu je i nekoliko iskusnijih poput Alena Maričića, Ante Babića koji je stigao iz Prešova, zatim braća Grahovac i to je dobitna kombinacija", kaže Ivanković za Sportske novosti.

Debitirat će na klupi Dubrave danas od 19 sati kada Veprovi igraju prvu od dvije utakmice s Maltežanima ovog vikenda.

"Zamjena domaćinstva nam je stvarno dobro došla jer svi znamo da financijska situacija u sport nije bajna i svaka ušteda nam puno znači. Maltežani su nam predložili da se obje utakmice odrade u Zagrebu i mi smo to objeručke prihvatili. O njima je bilo teško pronaći neke kvalitetnije informacije, no pokušali smo na sve strane. Znamo da imaju pet Danaca, jednog Litavca, jednog Srbina i nekoliko domaćih igrača. Potpuna su nam nepoznanica, ali vodimo se prema tome da ako ćemo mi biti dobri da je manje bitno kakav je protivnik."

"Opreza nikad dosta i ponukani iskustvom Hajduka, treba biti oprezan iako to nije isti sport. Znamo da svaka pobjeda hrvatskih klubova u Europi donosi dodatne bodove i radi u korist hrvatskog rukometa. Diže se kvaliteta kompletnog rukometa i to potencijalno može biti dobro za privlačenje sponzora."

Klub su napustili Ivan Dumenčić, Marko Račić, Kristian Volar, Petar Medić, Sandro Samardžić...

"To su bili vrlo kvalitetni igrači koji su se pronašli u kvalitetnim klubovima. To nam i je ideja, da stvaramo igrače koji će kasnije igrati u kvalitetnijim momčadima. Ti igrači otišli su u klubove koji su idealna međustepenica za onaj najviši rang. Tu su sada mladi igrači za koje će ovo biti velika odgovornost. Puno radimo na treninzima, dobivaju puno informacija kako bi što prije postali vođe momčadi. Karpo Sirotić i Ante Ivanković stvarno su potentni igrači i želimo ih što prije prebaciti u premierligaški rukomet i da postanu nositelji igre na naredne dvije-tri sezone. Siguran sam da će se za njih još godinama čudi."

FOTO: Duško Marušić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!