Košarka

Petorka dana: Antetokounmpo nije mogao sam protiv SAD-a, Satoransky i Balvin sjajni kod Čeha

Jan Šneler • nedjelja, 08.09.2019.
Petorka dana: Antetokounmpo nije mogao sam protiv SAD-a, Satoransky i Balvin sjajni kod Čeha
Foto: EPA

Za jučerašnju petorku odlučili smo se za sjajan dvojac iz Češke koji je predvodio momčad u velikoj pobjedi protiv Brazila, australskog šutera Millsa koji je jedini bio na razini zadatka, Fourniera čije šuterske kvalitete uvijek dođu do izražaja te Antetokounmpa koji je puno radio za svoju momčad, ali sam nije mogao pobijediti...

Tomaš Satoransky (Češka)

Veliki posao napravili su Česi pobjedom protiv Brazila, a jedan od najboljih u momčadi bio je upravo Tomaš Satoransky. Sjajno je odigrao play Češke, razigravao svoje suigrače, pogađao važne šuteve, ali nije nepotrebno forsirao što je još jedna odlika iskusne i zrele češke momčadi.

Ovo mu je drugi put da ulazi u naše petorke dana i potpuno zasluženo. Protiv Brazila postigao je 20 poena i dodao tome sedam skokova te devet asistencija.

Patty Mills (Australija)

Do ključne pobjede za četvrtfinale stigli su Australci koji su svladali Dominikansku Republiku. Nije bilo previše uzbuđenja, iako su Australci mogli i do uvjerljivije pobjede.

Patty Mills nije odigrao svoju najbolju utakmicu, bio je dosta velik potrošač lopti, nije ga iša toliko dobro šut, ali je na kraju skupio 19 koševa, četiri skoka i devet asistencija što je bilo dovoljno da uđe u petorku dana.

Evan Fournier (Francuska)

Francuska je izborila četvrtfinale svladavši Litvu u prilično uzbudljivoj, ali i kontroverznoj utakmici. Na samome kraju bilo je preokreta, Litva je dosta oštećena sudačkim odlukama, ali u konačnici to ne umanjuje solidnu igru Francuza.

Jedan od najboljih, pogotovo u završnici bio je Evan Fournier koji je znao odigrati i puno bolje, no jučer je bilo isključivo važno pobijediti i ući među osam najboljih. Umjetnički dojam ostavili su za neke druge prilike. Fournier je zaključio susret s 24 poena.

Giannis Antetokounmpo (Grčka)

Teško se sjetiti kada je posljednji put SAD nekome zabio 69 poena. Ovo ne govorimo kako bismo išli u prilog sjajnoj grčkoj obrani već koliko je loša bila utakmica Grčke i SAD-a. Previše promašenih šuteva, puno čudnih poteza koji su primjereniji treningu, a ne utakmici.

Giannis Antetokounmpo bio je uvjerljivo najbolji kod Grčke. Radio je točno ono što se od njega očekivalo. Razigravao je svoje suigrače, otvarao im prostor za šut, no to mu apsolutno ništa nije vrijedilo kada je Grčka šutirala slabih 31.8%. Zaključio je susret s 15 koševa i 13 skokova, a mogao je komotno napraviti triple-double da su neki šutevi ušli. Calathes, Printezis, Papapetrou i Sloukas koji inače najviše šuteva uzimaju su zajedno imali katastrofalnih 12/39.

Ondrej Balvin (Češka)

Uz Satoranskog najbolji češki igrač. Već smo ga uvrstili u petorku prije nekoliko dana kada je bio sjajan, a sada je to potvrdio. Bio je izrazito dominantan u reketu, ponovno je sjajno koristio asistencije svojih suigrača, a svojom željom i voljom naprosto podiže samopouzdanje suigrača.

Zaključio je susret s novim double-doubleom. Postigao je 15 koševa i dodao tome 11 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!