Košarka

U utakmici na mali broj koševa Rusi svladali Venezuelu

Petar Jenjić • nedjelja, 08.09.2019.
U utakmici na mali broj koševa Rusi svladali Venezuelu
Foto: EPA

Reprezentacija Rusije, u drugom susretu drugog kruga Svjetskog prvenstva, svladala je Venezuelu rezultatom 69:60...

U utakmici dviju momčadi s omjerom 2-2, do pobjede je stigla Rusija koja je bila bolja od Venezuele sa 69:60. U susretu na mali broj koševa Rusi su vodili većim dijelom te na kraju zasluženo slavili.

Nismo puno vidjeli od napadačke igre u prvoj četvrtini, ukupno tek 23 koša, a prednost je imala Rusija (13:10). Prvo ime bio je Andrej Voroncevič koji je ubacio pet poena i dodao četiri skoka.

Nismo previše koševa vidjeli niti u drugoj četvrtini koja je zaključena neriješenim rezultatom (27:27). Venezuela je češće poentirala iz reketa, dok je Rusiji kronično nedostajala pomoć s klupe. Naime, u cijelom prvom poluvremenu igrači izvan prve petorke ubacili su tek dva koša, naspram 16 poena Venezuele.

Kroz treću četvrtinu nakratko je bila i u vodstvu, no Nikita Kurbanov predvodio je Ruse koji su imali šest koševa viška (48:42) uoči zadnjih deset minuta.

Venezuela je i u posljednjoj četvrtini donekle uspijevala držati priključak, ali nijednom se nije uspjela potpuno približiti protivniku koji je upisao pobjedu.

Do slavlja ih je predvodio Andrej Voroncevič sa 17 koševa, devet skokova i pet asistencija, po 12 poena dodali su Nikita Kurbanov (osam skokova) i Grigori Motovilov.

Najbolji je kod Venezuele bio Michael Carrera s 19 koševa i deset skokova.

SP, 2. krug:
Venezuela - Rusija 60:67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!