Košarka

Tunis svladao Angolu i ostvario povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu

Petar Jenjić • nedjelja, 08.09.2019.
Tunis svladao Angolu i ostvario povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu
Foto: EPA

U posljednjem susretu doigravanja na Svjetskom prvenstvu u košarci, Tunis je u skupini N svladao Angolu i došao do najboljeg rezultata u svojoj povijesti...

Tunis je napravio veliki rezultat u odnosu na ranija izdanja. Prije pet godina su završili na 24. mjestu, a sada će u Kini zaključiti svoj nastup na diobi od 17. do 20. mjesta. Najvjerojatnije će to biti 19. mjesto nakon što sve momčadi odigraju svoje utakmice. Ključna je bila današnja pobjeda protiv Angole koja je izborena u neizvjesnoj završnici.

Tunis je krenuo odlično u susret, već nakon prvih deset minuta igre imao dvoznamenkastu prednost koju je samo povećavao do poluvremena. Na odmor su Tunižani otišli s +15 (52:37) i nije djelovalo kao da će im Angola moći ozbiljnije zaprijetiti.

Ipak, u nastavku Angola igra sve bolje, polako smanjuje rezultat da bi u posljednju četvrtinu ušli sa zaostatkom od svega dva poena. Problemi za Tunis nisu tu stali jer je Angola došla i do vodstva u završnici (71:74), no ipak Tunižani nisu pokleknuli te su vrlo brzo ponovno stekli značajniju prednost koju su teškom mukom, ali ipak uspjeli sačuvati do kraja i slaviti s 86:84.

Najbolji je kod Tunisa bio Michael Roll s 21 košem, dok je kod Angole Yanick Moreira postigao 21 poen uz devet skokova. Za Tunis smo rekli da će ostvariti značajan rezultat. dok će Angola vjerojatno završiti na diobi od 25. do 28. mjesta. To će ujedno biti i najgori plasman Angole na Svjetskim prvenstvima.

Svjetsko prvenstvo u košarci (m), doigravanje od 17. do 32. mjesta:
Tunis - Angola 86:84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!