Košarka

Italija tek nakon produžetaka uspjela svladati Portoriko

Jan Šneler • nedjelja, 08.09.2019.
Italija tek nakon produžetaka uspjela svladati Portoriko
Foto: EPA

Iako su obje momčadi izgubile šansu za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, susret je otišao u produžetke u kojemu je Italija bila bolja od Portorika...

Dva potpuno različita poluvremena gledali smo u ogledu Portorika i Italije. Susret nije imao većeg rezultatskog značaja jer su obje momčadi izgubile šansu za nokaut fazu, ali na kraju se ipak pobjednik odlučivao nakon produžetaka.

Talijani su blago rečeno bili katastrofalni u prvom dijelu. Šuterski slabi Talijani su šutirali trice u prvom dijelu 2/10, a za dva poena katastrofalnih 6/17. Portoriko je s druge strane dobro igrao, koristio greške protivnika i na odmor otišao s vodstvom 46:26.

Nakon nekih petnaestak minuta Italija je postigla svega 33 poena i činilo se kako će doživjeti težak poraz. Ipak, bez obzira što je Portoriko vodio s 59:33, Italija se počela vraćati. Šut je krenuo, posebice s tri poena i u posljednjoj četvrtini Talijani vode sa 68:70. Do tog trenutka napravili su seriju 37:9 što također govori koliko je i Portoriko bio koncentriran.

Unatoč vodstvu, pa čak i kasnijoj prednosti od sedam poena, Talijani su stali, a Portoriko je došao do izjednačenja (83:83). Daniel Hackett izgubio je loptu deset sekundi prije kraja, ali Portoriko nije uspio to iskoristiti. Ušlo se u produžetke u kojima Italija ipak bila uvjerljivija i s rezultatom 89:94 uspjela doći do pobjede.

Iako njegov šut nije bio sjajan (7/17), najbolji je kod Talijana bio Marco Belinelli s 27 poena i šest skokova, dok je Danilo Gallinari postigao 22 poena uz šest skokova i pet asistencija. Kod Portorika, Renaldo Balkman zabio je 14 poena.

Italija je trenutno na devetom mjestu, a ako Litva pobijedi Dominikansku Republiku past će jedno mjesto i tako zaključiti natjecanje. Što se tiče Portorika, oni su trenutno na 14. mjestu.

SP, 2. krug:
Portoriko - Italija 89:94* (83:83)
*nakon produžetaka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!