Nogomet

Petković: "Vjerovao sam u sebe, ali možda nisam očekivao da će se sve tako brzo odviti"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 08.09.2019.
Petković: "Vjerovao sam u sebe, ali možda nisam očekivao da će se sve tako brzo odviti"
Foto: FaH

Bruno Petković jedan je od hrvatskih junaka iz Trnave. Odigrao je vrhunsku utakmicu i bio jedan od glavnih razloga zašto je Hrvatska slavila...

Od samog kraja susreta Bruno Petković suočava se s pitanjima je li to bila njegova najbolja utakmica u karijeri. Teško je takvo što potvrditi ili negirati, ali je u tom rangu.

"Najbolja utakmica u karijeri, sigurno jedan od najboljih, a sad je li i najbolja... Možda i je, nisam siguran, ali ja sam svakako prezadovoljan. Ako se pogledaju statistički podaci onda možda i je najbolja, ali pustimo sad to. Najsretniji sam jer smo uzeli ta tri boda koja su nam bila jako bitna. Naravno da sam zadovoljan što sam u tome i ja odigrao jako kvalitetno", istaknuo je Petković za Sportske novosti.

Petković priznaje kako mora još puno raditi kako bi ispravio nedostatke.

"Imam još dosta toga što bih mogao popraviti, bitno je da igram jako u 16 metara i da upišem pogodak ili asistenciju. Moram još popraviti konkretnost kada sam u tim obećavajućim šansama."

Petković je igrajući za Varese postigao krasan pogodak, prošetao se kroz obranu i jako dobro ga se sjeća.

"Kako se ne bih sjećao, to mi je bila prva utakmica u Serie B i moj prvi pogodak u profesionalnoj karijeri. Baš sam ga zabio Ivanu Kelavi koji je branio za Carpi. On je bio jako sličan gotovo identičan onoj akciji iz prvog poluvremena protiv Slovačke, samo što ovaj put nisam zabio. Mogao sam bolje pucati, ali što je tu je."

Petković nije klasičan napadač sidrun već voli sudjelovati u igri iako treneri od njega traže više vremena u 16 metara.

"Devetka sam, ali ne ona klasična, nisam od onih koji će samo stajati u 16 metara i čekati potvrdu pogotka. Volim se spustiti i doći po loptu, jako volim i želim razigravati suigrače, stvarno želim sudjelovati u igri. Definitivno moram poraditi na tome da stignem uvijek u kazneni prostor i budem blizu golu, to će mi poboljšati statistiku i bit ću korisniji."

"Trener Bjelica radi na tome i traži da budem u šesnaestercu, moram biti opasniji po gol. Bolji sam nego prije, ali moram biti još bolji."

U Dinamo je došao praćen skepsom, ali pokazao se kao vrhunski izbor.

"Vjerovao sam u sebe, ali možda nisam očekivao da će se sve tako brzo odviti. Svatko od nas ima neke ciljeve u životu, to je bio moj cilj, ali daleko je to još od ostvarenja svega što želim. Moram raditi, želim napredovati i vjerujem da mogu biti još bolji. Bitno je da pokazujem konstantnu i da ne igram na mahove, nije dovoljno odigrati dvije-tri dobre utakmice, treba ih igrati stalno, to te čini pravim igračem. Tek onda možemo govoriti o ozbiljnom klupskom ili reprezentativnom napadaču."

Slovačka je apsolvirana, sada slijedi Azerbajdžan protiv kojeg ne treba očekivati lagan posao.

"Svi zajedno bili smo svjesni koliko je ovo važna utakmica. Bili smo agresivni i kompaktni u obrani i to nam je donijelo dobar posjed lopte, a kako smo jaki u sredini terena, uspostavili smo svoju igru."

"U Bakuu treba potvrditi igru i pobjedu iz Slovačke, ne smijemo zaboraviti utakmicu protiv Azerbajdžana u Zagrebu gdje nam je protivnik bio jako neugodan. Najbitniji je bio pristup. Ako on bude pravi, neće biti problema."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!