Tenis

Rafael Nadal slavio na US Openu nakon fantastičnog finala protiv Medvedeva

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 09.09.2019.
Rafael Nadal slavio na US Openu nakon fantastičnog finala protiv Medvedeva
Foto: EPA

Daniil Medvedev i Rafael Nadal odigrali su fantastičan finalni meč u New Yorku, meč koji je potpuno ispunio očekivanja. Nadal je došao do 19. titule na Grand Slam turnirima, a Medvedev ostaje na čekanju, no kako igra, neće se načekati...

Rafael Nadal stigao je do 19. Grand Slam titule u karijeri i tako je došao na jednu zaostatka za Rogerom Federerom. U sjajnom finalu US Opena protiv Daniila Medvedeva uspio se izvući nakon što je Rus bio u naletu i poravnao na 2-2 u setovima poslije zaostatka 2-0.

Rus je pokazao vrhunski tenis i još jednom potvrdio kako svi oni sjajni rezultati proteklih tjedana nisu bili slučajni, Medvedev i Nadal definitivno su igrači koji su trenutno u najboljoj formi na Touru i ovo finale bilo je očekivano i priželjkivano.

Medvedev je prvi napravio break u meču i poveo s 2:1, ali nije ga zadržao i već u sljedećem gemu Nadal se vratio. Imao je Nadal i 15:40 kod 4:3, nije to iskoristio, ali je zato identičnu situaciju kod 6:5 iskoristio i uzeo prvi set.

Bio je to loš znak za Rusa s obzirom da je Nadal u prijašnjih 26 Grand Slam finala samo jednom izgubio nakon što je osvojio prvi set.

Nastavio je Španjolac s odličnom igrom i u drugom setu gdje je kod 2:1 imao 0:40, nije to iskoristio, ali zato mu se pružila prilika u sljedećem servis gemu Medvedeva kada radi break i mirno odlazi do prednosti 2-0 u setovima.

Rus se našao u ogromnim problemima, okrenuti 2-0 protiv Nadala gotovo je nemoguća misija, a ona je postala još teža kada je Nadal napravio break u trećem setu. Ipak, onda se dogodio onaj impuls koji je podignuo Medvedeva. Odmah je uzvratio breakom na drugoj strani, vratio se u set i napravio novi break u završnici.

Tu je Medvedev smanjio na 2-1 u setovima i očito zaigrao bolje. U četvrtom setu, u njegovoj završnici, uzeo je servis Nadalu za 2-2 u setovima i odlazak u odlučujući peti.

Tamo je odmah prokockao 15:40 pa ušao u krizu u kojoj Nadal radi dvostruki break i dolazi do 5:2. Medvedev je vratio jedan izgubljeni servis, imao i 30:40 na Nadalovom servisu za meč, ali nije išlo. Španjolac je zasluženo slavio.

US Open, finale:
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Daniil Medvedev (Rusija, 5) 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!