Nogomet

Kutak za kladioničare: Važan dan pred Slovencima i Makedoncima, Belgija veliki favorit u Glasgowu

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.09.2019.
Kutak za kladioničare: Važan dan pred Slovencima i Makedoncima, Belgija veliki favorit u Glasgowu
Foto: EPA

Ponedjeljak prolazi u znaku Svjetskog prvenstva u košarci i kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo na koje smo danas koncentrirani....

Slovenija - Izrael

Matjažu keku trebalo je malo vremena da posloži slovensku reprezentaciju, a to je i uspio. Sada Slovenija izgleda kudikamo ozbiljnije i opasnije nego kada ju je bivši trener Rijeke preuzeo. U zadnja dva kola upisala je pobjede, prvo je u gostima razmontirala Latviju s 5:0, a onda je kod kuće svladala i dotad stopostotnu Poljsku s 2:0. Ovo je iznimno bitna utakmica i za Sloveniju i za Izrael, vodi se velika bitka za drugo mjesto u skupini, a Slovenija ima veliku priliku napraviti lijep korak prema njemu pobjedom protiv izravnog konkurenta.

Prognoza: Pobjeda Slovenije

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Slovenije 2.00, neriješeno 3.50, pobjeda Izraela 4.70

Škotska - Belgija

Škotska u susret protiv Belgije ulazi kao veliki autsajder i ne samo da će imati problema za doći do bodova što bi predstavljalo veliko iznenađenje, već sumnjamo da će uopće doći do pogotka. Napad Škotske već godinama je sterilan, može se očekivati defenzivan nastup domaćina koji će se nadati kako će ipak što duže izdržati u egalu. Belgiji nema Hazarda, ali svejedno je puno kvalitetnija, imat će inicijativu, zasigurno i više prilika, a obrana bi trebala izdržati pokušaje domaćina koji će biti najopasniji iz prekida.

Prognoza: Jedna ili obje momčadi ne daju gol

Koeficijenti (Supersport): Obje momčadi daju gol 2.00, jedna ili obje momčadi ne daju gol 1.70

Latvija - Sjeverna Makedonija

Latvija je daleko najlošija reprezentacija skupine G. Nalazi se na dnu bez ijednog osvojenog boda i s gol razlikom 1:19 te današnja reprezentacija Latvije nije niti sjena one tvrde i neugodne koja je čak izborila nastup na Europskom prvenstvu. Sjeverna Makedonija izgleda solidno, ima pet bodova i izuzev onog visokog poraza protiv Austrije, nitko je nije nadigrao. A Latvija je u skupini gobila 3:1 od Sjeverne Makedonije, 2:0 od Poljske, 3:0 od Izraela, 5:0 protiv Slovenije, 6:0 protiv Austrije. Makedonci bi mogli do svoje druge kvalifikacijske pobjede.

Prognoza: Pobjeda Sjeverne Makedonije

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Latvije 6.20, neriješeno 4.00, pobjeda Sjeverne Makedonije 1.70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!