Košarka

Petorka dana: Sjajni Bohačik miran u završnici, Fournier i Mills predvodili Francusku i Australiju

Jan Šneler • utorak, 10.09.2019.
Petorka dana: Sjajni Bohačik miran u završnici, Fournier i Mills predvodili Francusku i Australiju
Foto: EPA

Posljednjeg dana drugog kruga odlučili smo se za možda najjaču petorku do sada. Sva petorica igrača pokazala su sjajnu igru u posljednjem kolu, a jedina šteta je što nećemo sve moći gledati u samoj završnici...

Nick Calathes (Grčka)

Grci nisu uspjeli, ostali su prekratki u direktnom dvoboju s Češkom i nažalost odlaze sa Svjetskog prvenstva. Ipak, unatoč tome što nisu uspjeli, Nick Calathes odigrao je sjajnu utakmicu i zaslužuje biti u petorci dana.

Ne samo što je postigao 27 koševa, skupio po šest asistencija i skokova te ukrao tri lopte, Calathes je u samoj završnici pogodio nevjerojatnu tricu i praktički držao Grčku do posljednjeg trenutka u igri. Raspoložen je bio, šuterski sjajan, ali nije mogao sve sam.

Evan Fournier (Francuska)

U najboljoj utakmici prvenstva, Francuska je u uzbudljivoj završnici pokleknula protiv Australije. Ipak, da uopće dođe toliko daleko da se odlučuje o jednom ili dva poena, oni najbolji moraju biti na razini zadatka.

Evan Fournier nije odigrao savršenu utakmicu jer njegov šut 11/23 govori da je dosta forsirao i uzimao puno šuteva, ali kada postignete 31 poen, dodate tome šest skokova i četiri asistencije, zaslužujete poštovanje.

Patty Mills (Australija)

Možda bismo o Pattyju Millsu pričali kao o Fournieru da je Australija izgubila, ali nije. Australci su svladali Francuze, ušli s prve pozicije u četvrtfinale i grabe prema samoj završnici. Mills je odigrao kako on to obično zna, samo što je za gotovo isti učinak kao Fournier (barem pogodaka) uzeo pet šuteva manje.

Mills je postigao 30 poena (10/18), skupio tri asistencije i dva skoka. U samoj završnici neki drugi su potegnuli jače, ali bez Millsa, Australija definitivno ne bi ovako dobro izgledala.

Jaromir Bohačik (Češka)

Češka nije došla do pobjede protiv Grčke, ali to im nije bilo niti presudno. Poraženi su s manje od 12 razlike što znači da su osigurali četvrtfinale. Bila je to tvrda utakmica, Grčka je bila blizu, ali Jaromir Bohačik uz Tomaša Satoranskog jedan je od najzaslužnijih za podnošljiv poraz Čeha.

Za 35 odigranih minuta, Bohačik je ubacio 25 poena uz dva skoka i dvije asistencije. Ono što je najvažnije, na samom kraju, bio je precizan s linije bacanja i time potvrdio prolaz Češke među najboljih osam.

Jonas Valančiunas (Litva)

Litva je nakon velike sudačke nepravde ostala zakinuta za uzbudljivu završnicu s Francuzima i time posljedično ispala sa Svjetskog prvenstva. Ipak, protiv Dominikanske Republike Litvanci se nisu željeli igrati.

Uvjerljivo su slavili s 55:74 i barem zauzeli deveto mjesto. Ponajbolji igrač bio je Jonas Valančiunas koji je postigao 19 poena uz 10 skokova i čak tri puta blokirao Dominikance. Solidne brojke za oproštaj od Kine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!