Nogomet

Sosa: "Imamo veliku kvalitetu, ali bitno je da svi pružimo sto posto od sebe, sve je na nama"

Branimir Korać • utorak, 10.09.2019.
Sosa: "Imamo veliku kvalitetu, ali bitno je da svi pružimo sto posto od sebe, sve je na nama"
Foto: Pixsell

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine u kvalifikacijama u Šibeniku dočekuje Škotsku, a Borna Sosa vjeruje u dobar start Gračanovih izabranika...

Borna Sosa ustalio se u Stuttgartu, igra dobro i igra puno. Stuttgart je krenuo ambiciozno i želi se što prije vratiti u Bundesligu.

"Odlično je krenulo i za momčad i za mene. Imamo dvije neriješene u kojima smo također trebali pobijediti, ali bitno je da dobro igramo. U pet kola skupili smo tri pobjede i dva remija te smo drugi odmah iza HSV-a. Zadovoljni smo, ide po planu. Igram konstantno, trener Timo Walter zna dobro objasniti svim igračima što im je činiti, a kod njega tko dobro igra, taj je u početnoj postavi. Tako je i najpravednije, igram dobro i očekujem da ću i dalje startati", kaže Sosa za Sportske novosti.

Sosa dodaje kako nimalo ne žali što je preselio u Stuttgart iako je bilo i boljih ponuda.

"Želimo se vratiti u Bundesligu, to je bio plan i prije početka sezone. Dobro smo startali i naravno da želimo ekspresno nazad, po kvaliteti tamo pripadamo. Nije mi žao što sam otišao u Stuttgart, dapače. U ovoj sezoni bilo je najbitnije igrati i dobro startati. Ovdje se odlično osjećam, ništa mi ne nedostaje i sretan sam."

S mladom reprezentacijom ulazi u novi kvalifikacijski ciklus gdje će pokušati ponovno izboriti nastup na Europskom prvenstvu. Bit će to jako težak posao.

"Otvaramo novi ciklus s novom generacijom i uvijek na početku postoji neka nervoza. Igramo kod kuće, favoriti smo i ne bježimo od toga. Razgovarali smo s izbornikom o Škotima, pretpostavka je da će igrati nešto zatvorenije i vrebati priliku iz kontranapada i prekida. Imamo veliku kvalitetu, ali bitno je da svi damo sto posto od sebe, sve je na nama, tako je uvijek bilo i bit će."

"Neće biti jednostavno otići na Euro, nije bilo lako niti u prošlim kvalifikacijama. Odlučivala je zadnja utakmica protiv Grčke, ali ova reprezentacija ima kvalitetu i može opet na Euro. Odlučivat će dosta toga, a ponajviše hoćemo li svi igrati i u kakvoj ćemo biti formi."

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!