Košarka

Đorđević: "Bila je euforija u zemlji, znam s kakvim su se pritiscima momci nosili"

Petar Jenjić • utorak, 10.09.2019.
Đorđević: "Bila je euforija u zemlji, znam s kakvim su se pritiscima momci nosili"
Foto: Pixsell

Izbornik Srbije Aleksandar Đorđević osvrnuo se na ispadanje Srbije sa Svjetskog prvenstva te kazao kako je ponosan na igrače koji su uvijek davali maksimum, ali nešto je ipak nedostajalo...

Srbija je prije Svjetskog prvenstva bila jedan od favorita za medalju, ali do nje neće doći. Argentina je bila bolja u četvrtfinalu, a izbornik Aleksandar Đorđević svjestan je s kakvim su se pritiscima nosili igrači.

"Bila je euforija u zemlji. Svi su pričali kako ćemo pobijediti i osvojiti, to nekada ne pomaže. Naprotiv. Znam s kakvim su se pritiscima momci nosili. Ponosan sam na igrače kako su radili, kako su se ponašali. Blagoslovljen sam što sam im trener, uvijek su davali maksimum. Nešto je nedostajalo, ali to je košarka."

Istaknuo je i to kako je organizacija igre bila ključna.

"Pozicija, pozicija, pozicija. Bekovi, bekovi i bekovi. Sve poštovanje za visoke igrače. Puno smo griješili, Argentina je igrala odličnu obranu. Neke mi se sudačke odluke nisu svidjele, a niti naša reakcija na njih. Bilo je puno prekršaja koji nisu svirani, a Argentina se tom kriteriju prilagodila, mi nismo."

Argentinu je nosio Facundo Campazzo, kao i prekaljeni veteran Luis Scola.

"Ovo je njegova pobjeda. S druge strane, Luis Scola je emotivni vođa, podignuo je momčad. Da je naša prednost trajala duže od minute, mislim kako bismo se podignuli jer bi lakše disali. Argentinci su sjajno šutirali u ključnim trenucima. Igrali su jedan na jedan, pogađali teške šuteve preko ruke."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!