Košarka

Španjolska dominantno preko Poljske u polufinale Svjetskog prvenstva

Matej Kačan • utorak, 10.09.2019.
Španjolska dominantno preko Poljske u polufinale Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Nakon senzacije Argentine protiv Srbije, došao je red na drugu utakmicu četvrtfinala košarkaškog SP-a gdje je reprezentacija Španjolske deklasirala Poljsku rezultatom 90:78...

Četvrtfinale SP-a je nakon susreta Srbije i Argentine donijelo novu dozu dobre košarke. Najugodnije iznenađenje prvenstva, sjajni Poljaci ipak nisu uspjeli nastaviti svoj sjajan niz. Naletjeli su na Španjolce koji su, osokoljeni pobjedom nad Srbijom, pokazali autoritet.

Prva četvrtina protekla je u nadigravanju bekova, Ricky Rubio i A.J. Slaughter tricama su predvodili svoje ekipe do 22:18 za Španjolce na kraju prve dionice.

U drugoj dionici budi se Juancho Hernangomez te s 14 poena, od čega tri trice, odvodi Španjolsku na deset koševa razlike i, čini se, preusmjerava utakmicu u jednosmjernu ulicu. Ipak, nakon time-outa Poljska se trgla, šut Španjolaca je stao te se razlika smanjuje na samo dva poena u završnici prvog poluvremena. Veterani Rudy Fernandez i Marc Gasol sa Španjolce, a Poljaci slobodnim bacanjima s druge strane zaključuju prvo poluvrijeme pa se na odmor odlazi s pet koševa razlike za Španjolsku.

Treća četvrtina kreće sjajno za Španjolsku. Nakon dvije i pol minute igre sjajni Rudy diže svoju stopostotnu tricu na 5/5 za velikih 12 razlike u korist Španjolaca. Ostatak treće četvrtine protječe u održavanju prednosti pa se u posljednju dionicu ulazi sa 67:58.

Četvrtu četvrtinu napadački sjajno otvara Willy Hernangomez te je isključivo on razlog što se probuđeni Poljaci nisu primakli bliže od četiri poena razlike. Španjolci su zaigrali sjajnu obranu, ali u napadu srljaju u greške pa prednost nakon nove dvije trice Rubija ide do 13 razlike iako je moglo biti i više.

Poljska nije imala ni vremena ni snage za novi povratak pa Španjolci sigurno završavaju utakmicu s konačnih 90:78.

Španjolsku koja ovom pobjedom prolazi u polufinale predvodio je Rubio s 19 poena i devet asistencija dok su braća Hernangomez zajedno dodali ukupno 32 poena, od čega je Juanchovih 14, a Willyjevih 18. Kod Poljaka prednjačio je Slaughter s 19 koševa.

SP, četvrtfinale:
Španjolska - Poljska 90:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!