Ostali sportovi

Pijetraj tvrdi: "Imam podršku Saveza", Mateša: "Bojim se da tu ima dosta toga osobnog"

Mihaela Bradovski • srijeda, 11.09.2019.
Pijetraj tvrdi: "Imam podršku Saveza", Mateša: "Bojim se da tu ima dosta toga osobnog"
Foto: Pixsell

Nastavlja se sukob oko nastupa Filipa Hrgovića na Olimpijskim igrama u Tokiju. Hrgović je svjestan da mora u olimpijske kvalifikacije, ali izbornik Leonardo Pijetraj napravio je plan prema kojem Hrgović gotovo sigurno ne bi išao u Tokio...

Prema ideji izbornika boksačke reprezentacije Leonarda Pijetraja, inače bivšeg Hrgovićevog trenera s kojim se rastao u vrlo lošim odnosima, Filip bi trebao prolaziti kroz izborne sparinge, nastupati na Prvenstvu Hrvatske i tek tako dokazati da uopće ima mjesta u olimpijskim kvalifikacijama. Prema tome, mogao bi zaboraviti profesionalnu karijeru na barem godinu dana i to sada kada se uspio probiti.

Zanimljivo, direktor reprezentacije Željko Mavrović takve uvjete i zahtjeve izbornika proglasio je nečuvenima i skandaloznima i žestoko se protivi tome. Bez obzira na to, Pijetraj je čvrst i tvrdi da ima podršku Saveza.

"Imam uvjeravanja čelnika Saveza da su na mojoj strani i da mi daju podršku", istaknuo je Pijetraj za Sportske novosti.

Predsjednik Saveza Bono Bošnjak, zanimljivo, tražio je vremena da o svemu dobro razmisli, a predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša također smatra kako su zahtjevi Pijetraja apsurdni i otvoreno poručuje - riječ je o osobnoj stvari.

"Jedina su mjerodavna dva predolimpijska turnira i ako Hrgović to prođe, on je za nas sudionik Olimpijskih igara. Bojim se da u ovoj priči ima dosta toga osobnoga. Meni taj izbornikov zahtjev izgleda kao da netko Luki Modriću kaže da bi mogao igrati za reprezentaciju, da mora odigrati četiri utakmice u podsaveznoj ligi", kaže Mateša za Sportske novosti.

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!