Košarka

Petorka četvrtfinala: Campazzo i Scola vode Argentinu dalje, Gobert sjajan protiv Amerikanaca

Jan Šneler • četvrtak, 12.09.2019.
Petorka četvrtfinala: Campazzo i Scola vode Argentinu dalje, Gobert sjajan protiv Amerikanaca
Foto: EPA

Nakon četvrtfinalnih susreta, petorku većinom čine članovi pobjedničke momčadi. Tu su sjajni Argentinci Facundo Campazzo i Luis Scola, španjolski play Ricky Rubio, sjajni centar Francuske Rudy Gobert i jedini iz poraženog sastava, Amerikanac Donovan Mitchell...

Facundo Campazzo (Argentina)

Kakva igračina je play Reala Facundo Campazzo. Samo da pokažete njegove asistencije na susretu sa Srbijom dobili biste najbolje poteze na ovom Svjetskom prvenstvu. Malen, ali iznimno brz i pokretljiv, lucidnih dodavanja i sjajnog šuta.

Campazzo je vodio Argentince do velike pobjede, do polufinala sa double-double učinkom od 18 poena i 12 asistencija, a tome je još pridodao i šest skokova. U svakom slučaju igrač koji donosi ekstra kvalitetu bilo kojoj momčadi.

Ricky Rubio (Španjolska)

Nekada je Ricky Rubio bio na glasu kao razigravač koji ne može pogoditi niti bazen sa svojim šutevima. Često su ga protivnici ostavljali samog na trici jer se otprilike znalo da nema velike opasnosti. Današnji Rubio je neka drugačija priča.

Odigrao je sjajno protiv Srbije, a ponovio je odličnu partiju i protiv Poljske za polufinale. Postigao je 19 poena uz šut 7/11, dodao tome devet asistencija i pet skokova te je svakako najzaslužniji što Španjolci idu u borbu za medalje.

Donovan Mitchell (SAD)

SAD je razočarao, odnosno dokazao da ako nema onih najboljih imena, onda više nisu toliko nepobjedivi. Turci su ih načeli, a Francuzi dokrajčili. Još uvijek je to jaka momčad puna dobrih imena, ali nešto im je nedostajalo. Ipak, u susretu s Francuskom istaknuo se Donovan Mitchell.

Neko vrijeme se činilo kao da sam igra protiv Francuske jer je doslovno donio svojoj momčadi ostanak u igri u trećoj četvrtini kada se lomio rezultat. Kasnije je i on pao, ali je zaključio susret s 29 koševa, šest skokova i četiri asistencije.

Luis Scola (Argentina)

Još jednom ćemo ponoviti. Što još reći za Luisa Scolu, a da se već ne zna. Legenda košarke, apsolutna legenda koja i s 39 godina na leđima i gotovo sijedom kosom igra kao u najboljim danima. Igra leđima, sjajan skok, fizička izdržljivost (odigrao 31 minutu protiv Srbije), sve je to dio paketa koji Scola donosi.

Argentinci ga obožavaju, kapetan se ponaša kapetanski i vodi ih prema cilju. Protiv Srbije učinak od 20 poena, pet skokova i dvije asistencije. I to smo već rekli, ali red je da ponovimo. Scola mora biti u momčadi prvenstva!

Rudy Gobert (Francuska)

Kada pobijedite SAD, najbolji igrači moraju vam biti na visokoj razini. To su pokazali i Francuzi za koje je Rudy Gobert odigrao fantastičnu utakmicu. Tijekom cijelog susreta bio je sjajan, ali ponajbolje minute odigrao je na kraju kada je "ubio" SAD svojim blokadama i skokovima.

Na kraju je završio na 21 košu, 16 skokova i dvije asistencije. Čak sedam napadačkih skokova je skupio i "polijepio" tri blokade. Sjajna partija i odlična uvertira za polufinale s Argentinom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!