Košarka

Gregg Popovich nakon poraza: "Ovo je najbolja Francuska koju sam ikad vidio"

Matej Kačan • četvrtak, 12.09.2019.
Gregg Popovich nakon poraza: "Ovo je najbolja Francuska koju sam ikad vidio"
Foto: EPA

Nakon poraza od Francuske 89:79 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva američki izbornik Gregg Popovich imao je samo riječi hvale za svoju ekipu i francuskog izbornika...

Tijekom cijelog turnira Gregg Popovich i njegova momčad primali su pitanja o igračima koji su otkazali prvenstvo u Kini.

"Smatram da je to nepoštivanje nas i Francuske. Francuska nas je pobijedila i nije bitno tko je u ekipi. Ponosan sam na ovih 12 momaka koji su žrtvovali svoje ljeto da bi došli ovdje i igrali zajedno po prvi put u životu. Došli su u dvoranu i natjecali se te zaslužuju poštovanje za to, baš kao što Francuska zaslužuje poštovanje zbog pobjede. Nije stvar u tome što SAD nije imao druge igrače. Ne postoje drugi igrači, momci koji su ovdje su obavili sjajan posao i vrlo sam ponosan na njih."

Popovich je pohvalio francusku ekipu i izbornika koji su prekinuli sjajan niz od 48 američkih međunarodnih pobjeda. Amerikanci nisu izgubili utakmicu na velikom natjecanju od poraza od Grčke 2006.

"Svaki poraz boli, a u ovoj situaciji boli još i više. No, život ide dalje. Voljeli bi da smo pobijedili, ali svi smo odrasli muškarci te imamo svoje obitelji i živote koji idu dalje. Trener Collet i njegova ekipa su odradili izvrstan posao. Ovo je najbolje francuska ekipa koju sam ikad vidio zato što igraju na oba kraja terena. Nisu samo iznimna napadačka ekipa niti skupina sjajnih pojedinaca koji igraju svoju igru. Igraju sjajno i fizički u obrani kao momčad u skoku, na preuzimanjima i na strani pomoći. Sjajno se slažu i duboka su ekipa. Na kraju krajeva, njihovo iskustvo i sjajna izvedba su došli na vidjelo i za to zaslužuju svaku pohvalu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!