Košarka

Bivši NBA povjerenik: "Održavanje SP u neparnim godinama je greška"

Matej Kačan • četvrtak, 12.09.2019.
Bivši NBA povjerenik: "Održavanje SP u neparnim godinama je greška"
Foto: EPA

Netom prije poraza američke selekcije od Francuske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, bivši NBA povjerenik David Stern za američke medije kritizirao je novi Fibin kalendar...

Stern smatra da je razlog velikog broja otkaza kod NBA igrača novi kalendar velikih natjecanja koji smješta Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre ljeto za ljetom.

"FIBA je učinila grešku premještanjem prvenstva u neparne godine. Na taj način se od NBA igrača traži da odigraju Svjetsko prvenstvo pa napornu sezonu, a zatim i Olimpijske igre. Mislim da je to natjeralo većinu igrača da biraju između dva međunarodna natjecanja."

Stern je svoju izjavu dao prije poraza reprezentacije SAD-a od Francuske pa je izrazio i svoje želje i predviđanja za turnir.

"Zapravo mi se sviđa ideja da naši mlađi igrači igraju na turniru. Nadam se da će osvojiti prvenstvo i mislim da hoće. Smatram da je vrlo uzbudljiva činjenica da mlađi igrači dolaze na veliku pozornicu i postaju prepoznatljivi."

Sternove želje se ipak nisu ostvarile pa će Amerikanci sa Srbijom razigravati za plasman od 5. do 8. mjesta, a ostaje za vidjeti kakvu će selekciju poslati na Olimpijske igreDavid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!