Tenis

Galović zaustavljen u osmini finala Seville

Jan Šneler • četvrtak, 12.09.2019.
Galović zaustavljen u osmini finala Seville
Foto: EPA

U osmini finala Challengera u Sevilli, hrvatski tenisač Viktor Galović glatko je poražen od drugog nositelja Salvatorea Carusa...

Viktor Galović ipak nije uspio prirediti iznenađenje u Sevilli i u osmini finala izbaciti drugog nositelja, Talijana Salvatorea Carusa. Talijanski tenisač bio je bolji s 2:0 u setovima i za malo manje od dva sata izborio ulaz u četvrtfinale.

Galović može žaliti za drugim setom u kojem je imao veliku priliku, ali u prvom je Caruso bio bolji. Već u prvom gemu Talijan mu je oduzeo servis i premda je Galović odmah vratio izgubljeno, izgledalo je kao da talijanski tenisač bolje igra. U sedmom gemu došao je Caruso do novog breaka.

Pri vodstvu 5:3 imao je čak tri set lopte, ali se Galović uspio othrvati. Ipak, hrvatski tenisač nije više mogao i na svom servisu Talijan je bio uvjerljiv i poveo sa 6:4. Kao što smo rekli, u nastavku je Galović bio bolji.

U četvrtom gemu dolazi do breaka, vodi s 3:1 i ima priliku brzo doći do izjednačenja. Nažalost, Caruso odmah vraća izgubljeni break i izjednačuje. Kako više nije bilo breakova, otišlo se u tie-break u kojemu je Talijan bio daleko bolji. S dva mini breaka napravio je velikih 6:1 koje Galović nije uspio nadoknaditi i Caruso je na kraju osvojio 13. igru sa 7:3 te ušao među osam najboljih.

Challenger Sevilla, osmina finala:
Viktor Galović (HRV, 13) - Salvatore Caruso (ITA, 2) 4:6 (3)6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!