Nogomet

Burić pred Rijeku: "Moramo gledati kako ostvariti naš cilj, odigrati kvalitetnu i dobru utakmicu"

Petar Jenjić • petak, 13.09.2019.
Burić pred Rijeku: "Moramo gledati kako ostvariti naš cilj, odigrati kvalitetnu i dobru utakmicu"
Foto: Pixsell

Trener Hajduka Damir Burić najavio je utakmicu protiv Rijeke koja je jako dobro organizirana i kojoj protivnici ne stvaraju puno prilika. Ipak, nada se kako će i nakon ovog kola ostati na prvom mjestu...

Nakon reprezentativne stanke momčadi se vraćaju svojim prvenstvenim obavezama, a pred Hajdukom je gostovanje kod Rijeke. Susret je najavio trener Damir Burić koji se osvrnuo na proteklih desetak dana.

"Reprezentativna pauza bila je jako naporna za nas, ali dobro je odrađena. Igrači koji su igrali manje imali su priliku podignuti razinu rada, kroz treninge i prijateljski susret. Lijepo je što smo imali dvojicu reprezentativaca Hrvatske, Simić je bio s Češkom, a Ismajli je dobro odigrao za Albaniju. Igrači koji su bili tu jako su dobro radili, borba za mjesto u momčadi bit će velika."

Osvrnuo se i na posljednja dva pojačanja.

"Filip Bradarić veliko je pojačanje u igračkom i ljudskom pogledu. Dobili smo igrača koji diše za Hajduk i dosta je toga prošao u karijeri. Veseli njegov dolazak, kao i dolazak Ivana Bulosa. Takav tip napadača nemamo, moćan je u igri glavom, opasan u šesnaestercu. U stanju smo da uvijek imamo optimalnu momčad."

Burić se zatim nakratko osvrnuo na vratarsku poziciju.

"Ljubić je odradio utakmicu protiv Dinama na visokoj razini. To me jako veseli da igrači u tzv. drugoj gardi pokažu kvalitetu. Posavec je u dobroj fazi oporavka, mislim da ćemo protiv Rijeke imati dobru momčad."

U momčad se vraća Stanko Jurić, a tu je i Hamza Barry koji će nastojati nadoknaditi izostanak Mije Caktaša. Još ne zna hoće li Bulos biti u konkurenciji za utakmicu jer su preostala dva treninga, a nakon toga se osvrnuo i na svog sljedećeg protivnika.

"Analizirali smo Rijeku, dobivamo informacije od ljudi da smo autsajderi. Rijeka dugo igra zajedno, iskusna je, ali veseli nas ova utakmica. Do sada smo pokazivali dobro lice, tako ćemo i u ovom susretu nastojati izgledati dobro. Jako je dobro organizirana u obrani, dosta im momčadi ne uspijeva stvoriti puno šansi. U stanju je brzom tranzicijom ugroziti svaku momčad."

"U kvalifikacijama za Europsku ligu ispali su na knap, a protiv Aberdeena bili su jako dobri. Bili su drugi u prvenstvu, osvojili su Kup, neke se stvari ne mogu zanemariti. Moramo gledati kako ostvariti naš cilj, odigrati kvalitetnu i dobru utakmicu. Gledat ćemo prema naprijed, momčad je fokusirana, vidim na treningu. Kada stvari s treninga prenesemo na utakmicu, onda će biti dobro."

Burić je za kraj dodao kako se nada da će i nakon ovog kola ostati na prvom mjestu te da će biti i taktičkih promjena. U svakoj utakmici imaju plan B jer se ne zna u kojem smjeru utakmica može ići.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!