Košarka

Na današnji dan: Dragić srušio Srbe za povijesni slovenski naslov

Matej Kačan • utorak, 17.09.2019.
Na današnji dan: Dragić srušio Srbe za povijesni slovenski naslov
Foto: EPA

Na današnji dan prije dvije godine Slovenija je u finalu Eurobasketa pobijedila favoriziranu Srbiju u Istanbulu rezultatom 93:85. Briljirao je Goran Dragić koji je dobio i nagradu kao MVP prvenstva...

Srbija je na završnicu Eurobasketa u Tursku stigla nakon dva finala protiv Amerikanaca na SP 2014. i OI 2016. te četvrtog mjesta na Eurobasketu 2015. pa je slovila kao veliki favoriti za europsko zlato. Slovenci su samim ulaskom u finale već šokirali sve, a uz prekaljenog Gorana Dragića Europu je zaludio tada 18-godišnji Luka Dončić.

Slovenci su imali snage za još jedno iznenađenje te su do svog prvog samostalnog zlata odjurili sjajnom drugom četvrtinom u kojoj su postigli čak 36 koševa. Završnicu su priveli kraju u svoju korist iako zbog ozljede utakmicu nije moglo završiti njihovo čudo od djeteta u liku Dončića.

Dragić je predvodio Slovence sa sjajnih 35 poena, a rolu ozlijeđenog Dončića je nadomjestio sjajni Klemen Prepelič s 21 poenom i četiri presudne trice za slavlje "Dežele" i konačnih 93:85.

Dragić je za svoj sjajan turnir nagrađen i MVP nagradom, a za Dončića je to bio tek početak. Kasnije će u dresu Reala još jednom pokoriti Europu, a onda će ga u NBA ligi upoznati i ostatak svijeta kao novaka godine 2019.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!