Tenis

Donna Vekić u dva seta do drugog kola, Petra Martić otkazala nastup

Mihaela Bradovski • utorak, 17.09.2019.
Donna Vekić u dva seta do drugog kola, Petra Martić otkazala nastup
Foto: EPA

Hrvatska je spala s dva na jednog predstavnika na WTA turniru u Osaki gdje je Donna Vekić upisala pobjedu protiv Caroline Garcije u dva seta. Trebala je nastupiti i Petra Martić, međutim ona je otkazala nastup...

Na jakom turniru u Osaki Hrvatska će imati jednu predstavnicu u drugom kolu. Donna Vekić izborila je prolaz dok je Petra Martić nakon prošlotjednog finala ipak preskočila ovaj turnir.

Vekić je imala za protivnicu Caroline Garciju, vrlo neugodnu igračicu koja ju je uglavnom pobjeđivala u dosadašnjim dvobojima, međutim Garcia sada nije u dobroj formi i Vekić je to iskoristila i kaznila.

Nije bilo jednostavno, trebalo je gotovo dva sata za pobjedu, pa čak i u drugom setu u kojem je Garcia uhvatila samo dva gema trebalo je 55 minuta za osvajanje tog dijela igre.

Donna je dobro otvorila meč i uzela vrlo rano servis Francuskinji, povela je s 2:0, ali Garcia se uspjela vratiti. Ipak u završnici seta Vekić je uspjela napraviti novi break i povesti sa 6:5 te ipak mirno privesti set kraju.

U drugom setu obje igračice imale su problema na svom servisu, ali Francuskinja ih je teže rješavala. Suočila se s pet break lopti i dvaput gubila servis, a Vekić je bila suočena sa šest break lopti i svih šest je spasila.

Na kraju je slavila 7:5, 6:2 i izborila prolaz u drugo kolo gdje će igrati protiv bolje iz meča između Kristine Mladenović i Misaki Doi.

WTA Osaka, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 7) - Caroline Garcia (Francuska) 7:5, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!