Nogomet

Dinamovi juniori na startu Lige mladih svladali Atalantu

Branimir Korać • srijeda, 18.09.2019.
Dinamovi juniori na startu Lige mladih svladali Atalantu
Foto: FaH

Dobar uvod u europsku jesen za Dinamo! U prvom kolu Lige mladih Dinamo je ugostio Atalantu i upisao pobjedu 1:0 te tako odradio sjajnu uvertiru uoči večernjeg velikog dvoboja u Maksimiru...

Plasmanom u grupnu fazu Lige prvaka, Dinamo je i svoju momčad do 19 godina pogurao u Ligu mladih. Raspored prati raspored seniora pa je Dinamo tako danas ugostio Atalantu.

Kao što se i očekivalo, bio je to težak dvoboj, Atalanta je prvak Italije i jedna od najboljih momčadi i inače u Italiji, a pokazala je i u Zagrebu kako ima niz talentiranih igrača.

Ipak, Dinamo je također poznat po radu s mladima i pokazao je ovdje vrlo dobru igru te na kraju slavio iako je imao igrača manje u zadnjih deset minuta.

Atalanta se hrabro postavila i igrala dobro u prvih 45 minuta, lijepu priliku nije realizirao niti Roberto Piccoli, a Dinamo je poveo početkom drugog dijela.

U 49. minuti Leon Šipoš lijepo je asistirao Bernardu Karrici, a mladi igrač s Kosova lijepo se oslobodio čuvara i zabio u suprotni kut.

U 72. minuti gosti su bili blizu pogotku, ali Gyabua je pogodio okvir gola da bi problemi za Modre uslijedili desetak minuta kasnije kada Bartol Franjić zarađuje drugi žuti karton.

Do kraja susreta Dinamo je izdržao bez primljenog gola i zadržao je prednost te upisao pobjedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!