Nogomet

Bliži se početak: Talijani strahuju od Olma, Atalanta vjerojatno u sličnom sastavu kao protiv Genoe

Jan Šneler • srijeda, 18.09.2019.
Bliži se početak: Talijani strahuju od Olma, Atalanta vjerojatno u sličnom sastavu kao protiv Genoe
Foto: FaH

Sve je manje vremena ostalo do početka prvog kola Lige prvaka između Dinama i Atalante, a uzbuđenje zbog susreta osjeti se na obje strane...

Još je jako malo ostalo do početka susreta Dinama i Atalante u prvom kolu Lige prvaka. Velika je ovo utakmica za Dinamo koji izgleda nikad spremniji za nastup u elitnom europskom natjecanju, kao i za Atalantu kojoj će ovo biti premijerni nastup u Ligi prvaka.

Tome svjedoči i činjenica da je jučerašnjoj konferenciji za novinare prisustvovao velik broj talijanskih novinara, a prema informacijama iz Dinama akreditiralo se više od pedesetak predstavnika medija iz Italije. Već je odavno poznato kako na Maksimir dolazi i više od 3000 navijača talijanske momčadi.

Na forumima Atalantinih navijača cijelog dana komentira se današnji susret, a prema upisima nekih od navijača, u proteklih dva sata vremena počeli stizati do graničnog prijelaza Bregana odakle će ih policija otpratiti do južne maksimirske tribine.

Navijači, ali i brojni novinari ističu kako je Dinamo iskusna i snažna momčad. Većina strahuje od Danija Olma za koje se mnogi čude kako uopće igra u klubu renomea Dinama. Opet, s druge strane, neki su iznenađeni činjenicom da hrvatski prvak uopće igra kvalifikacije za europska natjecanja. Očigledno je Dinamo ipak pojam za navijače Atalante premda je razlika u snazi nacionalnih liga evidentna.

Kao i prije svakog susreta, najviše se spekulira oko sastava momčadi. Očekuju se više-manje slični sastavi, a prema Football Italia, Atalanta bi trebala istrčati u gotovo istom sastavu kao za vikend protiv Genoe. Jedino bi Marija Pašalića trebao zamijeniti nizozemski veznjak Marten de Roon.

Konačno, više od tridesetak tisuća navijača koliko bi ih trebalo biti večeras zanimaju podaci o vremenu. Za sada, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje se suho i lijepo vrijeme s ugodnih 16 stupnjeva. Sasvim dovoljno za jednu lijepu večer u Maksimiru koju priželjkuju navijači Dinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!