Košarka

Trener Himkija pohvalio Nazora: "Bila je to organizirana igra, tu se vidi potpis trenera"

Petar Jenjić • četvrtak, 19.09.2019.
Trener Himkija pohvalio Nazora: "Bila je to organizirana igra, tu se vidi potpis trenera"
Foto: FaH

Trener Himkija Rimas Kurtinaitis pohvalio je trenera Zadra Antu Nazora čija je momčad stigla do pobjede na startu Zadar Basketball Tournamenta...

Bez obzira na nekolicinu izostanaka u momčadi Himkija, Zadar je ostavio jako dobar dojam protiv ruske momčadi i stigao do pobjede 90:82. Takvog je mišljenja bio i trener Rimas Kurtinaitis kojem igrači nisu bili u najboljem stanju.

"Zadru bih želio čestitati na igri s puno energije. Stigli smo kasno sinoć bez treninga i nekoliko važnih igrača. Nedostaje nam pola ekipe, dok su neki važni igrači bili umorni. Bili smo blizu preokreta, ali nije bilo dovoljno dobro. Respektiram Zadar, igrao je dobro."

Aleksej Šved nije bio u sastavu zbog ozljede, dok se Luka Jović tek u utorak vratio iz Kine.

"Tu sam pokušao koristiti Karaševa koji nije razigravač i mlade igrače iz druge ekipe, no to nije bilo dovoljno da pobijedimo ekipu kao Zadar. Zabio nam je 90 koševa, no dobili smo kvalitetnu utakmicu. Zadar je dobio kvalitetnu utakmicu što je i najbitnije. Publika je vidjela dobru košarku."

Jonas Jerebko nije igrao zbog problema s Ahilovom tetivom, no trener Himkija ne želi izgovore jer je Zadar odigrao izvrsno.

"Meni su sve utakmice važne, to ne govorim samo kao trener, već i kao igrač. Bili smo prespori. Igrali smo s malo energije da se suprotstavimo momčadi kao Zadar koji je dosta trčao. Sa strukturom, nisu igrali "run and gun", bila je to organizirana igra. Tu se vidi potpis trenera koji je napravio dobar posao."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10821.09.2019. u 19:19
    narada108