Nogomet

Arsenal visoko slavio u Frankfurtu, utakmica dana odigrana na Cipru

Mihaela Bradovski • četvrtak, 19.09.2019.
Arsenal visoko slavio u Frankfurtu, utakmica dana odigrana na Cipru
Foto: EPA

Četvrtak je dan za Europsku ligu, a u šest skupina odigrani su susreti prvog kola. U najzvučnijem dvoboju dana Arsenal je bio bolji od Eintrachta...

Skupina A

Qarabag - Sevilla 0:3
APOEL - Dudelange 3:4

Sevilla je otvorila nastup u Europskoj ligi na gostovanju kod Qarabaga. Slavila je lakoćom s 3:0, bila je puno bolji protivnik i kada je zabila u 62. minuti, otvorilo se i do kraja je napunila mrežu domaćina.

U 62. minuti Chicharito je probio led i doveo Sevillu do prednosti krasno pogođenim slobodnim udarcem. U 78. minuti Munir El Haddadi pogodio je za 2:0 da bi točku na i stavio Oliver Torres.

Luda utakmica odigrana je na Cipru gdje je APOEL poražen od Dudelangea 4:3 u susretu koji su obilježili preokreti.

Dudelange je poveo 2:0 golovima Sinanija i Berniera, ali APOEL je blitzkriegom od 54. do 58. minute napravio preokret s dva gola Pavlovića i jednim De Vincentija. No tu nije bio kraj, Luksemburžani su do kraja napravili novi preokret te golovima Stolza i Sinanija ipak slavili. Antonio Jakoliš u domaćem sastavu odigrao je prvo poluvrijeme.

Skupina B

Kopenhagen - Lugano 1:0
Dynamo Kijev - Malmo 1:0

U tvrdoj utakmici na Parkenu Kopenhagen je upisao minimalnu pobjedu protiv Lugana 1:0. Nije bilo previše prilika, a jednu je domaćin ipak realizirao i došao do pobjede.

U 50. minuti Michael Santos je nakon ubačaja s lijeve strane ostao sam u petercu i glavom je bez problema zabio. Karlo Bartolec ostao je na klupi svih 90 minuta.

Embed from Getty Images

1:0 završilo je i u Kijevu gdje je Dynamo bio bolji od Malmoa. Kijevljani su pobjedu izborili u završnici susreta te tako napokon okrunili bolju igru.

U 84. minuti Vitalij Bujalskij je iskoristio priliku koja se ukazala i na dodavanje Šepeleva pogodio za pobjedu.

Skupina C

Basel - Krasnodar 5:0
Getafe - Trabzonspor 1:0

Basel je odigrao veliku utakmicu protiv opasnog Krasnodara. Nitko nije mogao pretpostaviti da će se susret ovako rasplesti, Krasnodar je izbacio iz Lige prvaka Porto, ali ovdje je teško stradao s 5:0.

U utakmici sezone za Basel je dva puta u prvom dijelu pogodio Kevin Bua, u drugom dijelu treći gol zabio je Luca Zuffi, pa je autogolom malo pomogao Tonny Vilhena, a konačnih 5:0 postavio je Noah Okafor.

Embed from Getty Images

Getafe je imao puno više posla protiv Tranzonspora te ga je svladao s jednim postignutim pogotkom. Ipak, pobjeda Španjolaca je zaslužena, imali su više prilika i zasluženo su slavili.

Pobjednički pogodak postigao je Angel u 18. minuti kada je zabio između dvojice gostujućih braniča.

Skupina D

LASK - Rosenborg 1:0
PSV - Sporting 3:2

Dinamov protivnik u zadnjoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka, Rosenborg, poražen je od LASK-a s 1:0: Zaslužio je domaćin pobjedu, bio je dosta bolji protivnik.

Pogodak odluke pao je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je James Holland nakon kornera skrenuo loptu u mrežu. Petar Filipović odigrao je cijelu utakmicu za domaćina.

Embed from Getty Images

PSV je u vrlo dobroj utakmici svladao Sporting s 3:2. Imali su i gosti prilika za uzeti bod, ali na kraju je PSV ipak slavio.

Nakon što je zabio pet golova za vikend, Donyell Malen zabio je i ovdje, autogol je dodao Coates, a još jedan pogodak Baumgartl. Kod gostiju pogađali su Bruno Fernandes i Pedro Mendes.

Skupina E

Cluj - Lazio 2:1
Rennes - Celtic 1:1

Lazio je bez Immobilea gostovao kod Cluja i izgubio je 2:1. Imao je vodstvo, međutim domaćin je vjerovao u preokret i do njega je i stigao.

Poveli su gosti golom Bastosa u 25. minuti, ali Deac je uspio poravnati dok je Omrani u 75. minuti donio preokret. Njegov prvi pokušaj završio je na gredi, ali lopta mu se odbila i glavom je zabio za pobjedu. Damjan Đoković odigrao je cijelu utakmicu za domaćina.

Embed from Getty Images

Rennes i Celtic odigrali su 1:1 i to je na kraju i najpravednije. Izjednačen dvoboj u kojem su golovi padali iz kaznenih udaraca.

U prvom dijelu Niang je doveo domaćina u vodstvo da bi u 59. minuti Christie izjednačio. Gosti su suret završili s igračem manje. Vakoun Bayo ušao je u igru u 84. minuti, u 89. je zaradio prvi žuti karton, a u 92. drugi.

Skupina F

Eintracht Frankfurt - Arsenal 0:3
Standard Liege - Vitoria Guimaraes 2:0

Arsenal je visoko slavio u gostima kod Eintrachta iz Frankfurta. Završio je 3:0 što je previsoko za viđeno, Eintracht nije bio baš toliko loš.

Arsenal je za razliku od domaćina znao iskoristiti svoje prilike pa je tako poveo u 38. minuti golom Willocka, a u završnici susreta potpuno ga je dotukao golovima Saka i Aubameyanga.

Standard je u drugom susretu u Liegeu s 2:0 bio bolji od Vitorije Guimaraes. Portugalci mogu biti nezadovoljni, igrali su dobro, iamli dosta prilika, ali domaćin je ipak bio konkretniji te slavio autogolom Hanina i golom M'Pokua.

Embed from Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!