Nogomet

Dalić: "Dinamo je izvrstan, ima kvalitetu, pa na klupi su ostali Hajrović, Gojak, Majer..."

Mihaela Bradovski • petak, 20.09.2019.
Dalić: "Dinamo je izvrstan, ima kvalitetu, pa na klupi su ostali Hajrović, Gojak, Majer..."
Foto: Pixsell

I hrvatski izbornik Zlatko Dalić oduševljen je nastupom Dinama u Ligi prvaka gdje je pomeo Atalantu i na fantastičan način krenuo u natjecanje...

Zlatko Dalić ovaj put nije bio na stadionu, ali pratio je Dinamo i hrvatske igrače u srijedu u Ligi prvaka putem malih ekrana.

"Gledao sam Dinamo i istodobno pratio i Bayern i Crvenu zvezdu, a prije toga sam gledao i Club Brugge - Galatasaray", poručio je Zlatko Dalić za Sportske novosti.

Dalić je oduševljen nastupom Dinama i uvjeren je kako Modri mogu doći do drugog mjesta u skupini.

"Dinamo izgleda fantastično, potpuno je nadigrao talijansku momčad, dominirao je od prve minute. Ova pobjeda i taj nastup daju mu za pravo da se može nadati drugom krugu Lige prvaka. Manchester City je favorit za prvu poziciju, ali Dinamo s ovom igrom može do drugog mjesta u skupini. Svi su bili odlično i svaka čast Bjelici, stožeru i igračima. Dinamo je izvrstan, ima kvalitetu, pa na klupi su ostali Hajrović, Gojak, Majer."

Naravno, u fokusu je bio i Mislav Oršić koji je odigrao fantastičnu utakmicu i postigao tri pogotka.

"Oršić je u reprezentaciji isključivo zbog svoje igre u kontinuitetu. Konstantno je dobar posebno u europskim utakmicama, a prošle sezone bio je jako dobar i u Europskoj ligi. Jako mi je drago da je to sve okrunio na sjajan način i pokazao je kako je s pravom pozvan. Hat-trick je zabio u Ligi prvaka protiv Atalante koja je bila treća u Serie A, zabio je hat-trick na najvišoj mogućoj razini. Igrao je drugačiju poziciju, ali svejedno se sjajno snašao i zato zaslužuje poseban respekt. Radio je ono što je Vlašić radio u Slovačkoj kada je upadao u prazan prostor pokraj Petkovića."

Međutim Dalić poručuje kako ne treba nikog izdvajati jer je cijela momčad odigrala na vrhunskoj razini.

"Bilo bi nepošteno izdvajati Oršića jer je Dinamo kompletno kao momčad odigrao na vrhunskoj razini. Nije bilo slabe karike, a kada se Atalanta malo podigla, Livaković je fantastično reagirao i obranio Zapatin zicer. Zapata je bio nevidljiv, Gomez nemoćan, jedino je Pašalić imao dvije prilike."

Oršić je pokazatelj kako Hrvatska ima igrača koji su kvalitetni i koji proširuju krug onih na koje se može računati.

"Hrvatska ima veliku budućnost u svojim igračima i veseli me što postoje igrači koji mogu nadomjestiti one koji su sada tu. Ne kažem da netko može sutra uskočiti u prvu postavu, ali Oršić pokazuje da Hrvatska ima igrače koji su reprezentativna klasa. Tome se svi moramo veseliti."

FOTO: Filip Kos/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!