Košarka

Real pobijedio Tomića i Barcelonu za prvi trofej sezone

Matej Kačan • nedjelja, 22.09.2019.
Real pobijedio Tomića i Barcelonu za prvi trofej sezone
Foto: EPA

Prvi trofej u novoj sezoni za španjolske klubove podigli su igrači madridskog Reala. U finalu su nadvisili svoje najveće rivale iz Barcelone s 89:79...

U finalu ACB Superkupa gledali smo košarkaški El Clasico, dvoboj između Barcelone i Real Madrida. Real je u polufinalu deklasirao Fuenlabradu, dok je Barcelona nadvisila Valenciju.

Utakmica je u prvoj četvrtini bila izjednačena, a uraganskom drugom četvrtinom Real odlazi na 15 koševa razlike. Najbolji kod Reala koji je drugu četvrtinu dobio s 27:13 bili su Campazzo i Rudy Fernandez, pa se na poluvrijeme odlazi s 48:33 za madridskog velikana.

U trećoj četvrtini budi se Nikola Mirotić te uz Daviesa približava Barcelonu na šest poena zaostatka. Zadnju četvrtinu ipak uzima Real te završava utakmicu na ugodnih deset razlike za konačnih 89:79.

Pobjednike je do prvog trofeja sezone predvodio Campazzo sa 16 poena te po pet skokova i asistencija, dok je kod Barcelone najbolji bio centar Brandon Davies s 23 ubačaja. Hrvatski centar Ante Tomić zabilježio je po četiri poena i skoka za 14 minuta na parketu.

ACB Superkup:
Real Madrid - Barcelona 89:79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!