Nogomet

Inter gostuje u Poreču, Toplak upozorava: "Nismo u situaciji da možemo ikoga podcijeniti"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • srijeda, 25.09.2019.
Inter gostuje u Poreču, Toplak upozorava: "Nismo u situaciji da možemo ikoga podcijeniti"
Foto: FaH

Porečki Jadran sanja iznenađenje protiv Intera koji u susret šesnaestine finala Kupa ulazi kao favorit, ali domaćin vjeruje u svoje šanse...

Zaprešićki Inter u šesnaestini finala Kupa gostuje kod Jadrana u Poreču, dosta neugodnog trećeligaša iz zapadne skupine. Zaprešićani u Poreč odlaze nakon poraza u prvenstvu u Splitu protiv Hajduka, tamo su igrali zatvorenije, a u Poreču neće imati pravo na takav nastup.

Inter kao prvoligaš u ovaj susret ulazi u statusu favorita, svjestan je toga i Samir Toplak iako upozorava svoje igrače.

"Nismo u situaciji da možemo ikoga podcijeniti. Jadran ima velike ambicije, dobra je momčad koja je pri vrhu svoje skupine, ali mi smo kao prvoligaš ipak favoriti. Znamo da se u Kupu događaju iznenađenja stoga idemo ozbiljno u ovaj dvoboj. Iako nam Kup nije prioritet, potrebna nam je pobjeda kako bi se napunili samopouzdanjem za vikend i dvoboj protiv Gorice", kaže Toplak za Sportnet.

Zaprešićani će u ovom dvoboju nastupiti oslabljeni.

"Nema Mazalovića zbog suspenzije, Čeliković je ozlijeđen, a svi ostali su tu. O minutaži i sastavu još ćemo, naravno, razmisliti i vidjeti kako ćemo to podijeliti."

Trener Jadrana Dalibor Šuran ne očekuje prolaz svoje momčadi, ali od igrača traži maksimalnu borbenost i agresivnost.

"Nemamo nikakav imperativ i pritisak, bilo bi nerealno očekivati neki veliki prolaz, ali borit ćemo se. Dobili smo neke informacije o Interu, znamo kako ćemo se postaviti, bit ćemo borbeni i agresivni te uz pomoć navijača možda možemo proći", kaže Šuran za Sportnet.

"U zadnjih dva tjedna imali smo dosta problema s ozljedama pa smo se popunjavali juniorima. U subotu nam se vratio Radman koji nam je jako važan u veznoj liniji, nemamo širok kadar, ali to je problem velikog dijela momčadi s istarskog područja."

Inter gostuje u Poreču od 15:30.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!