Nogomet

Hrvatska u pripremama za Socca SP svladala Sloveniju

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 25.09.2019.
Hrvatska u pripremama za Socca SP svladala Sloveniju

Na terenu Nogometnog centra Zlatna lopta hrvatska reprezentacija imala je još jedan ispit pred odlazak na Socca svjetsko prvenstvo u malom nogometu koje će se održati u listopadu na grčkoj Kreti.

U goste izabranicima Dina Kovača stigla je reprezentacija susjedne Slovenije koja se također priprema za ovo veliko natjecanje.

Svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu. Hrvatski malonogometaši poveli su golom Dominika Zeke u 16. minuti utakmice. Na 1:1, što je ujedno bio i jedini zgoditak za Sloveniju, izjednačio je njihov kapetan Boštjan Preskar tri minute kasnije, dok je konačnih 2:1, na asistenciju Luke Modrića, postavio odlični Dino Škibola u posljednjoj minuti prvog dijela. Napomenimo kako je Hrvatska imala i odličnu priliku s bijele točke, ali Zekin udarac obranio je slovenski vratar.

''Nikad nije dobro izgubiti, ali budući da nismo bili kompletni, poprilično sam zadovoljan našom igrom. Hrvatska je bila bolja za taj jedan gol. Radi se o jednoj vrlo dobroj momčadi, tehnički vrhunskoj i vjerujem da će dobro kotirati na Kreti. Mi smo smješteni u jako tešku skupinu s aktualnim prvacima Nijemcima te opasnim Mađarima i Rumunjima. Ipak, nadamo se da ćemo proći grupnu fazu. To bi bilo odlično'', izjavio je nakon utakmice slovenski izbornik Miran Vovk.

Hrvatski reprezentativci nisu skrivali zadovoljstvo nakon pobjede.

''Slovenci su se pokazali kao vrlo dobar protivnik i dosta smo se namučili s njima. Do Grčke imamo još manje od tri tjedna. Mislim da ćemo se do tada još dodatno uigrati i da ćemo pokazati svoje kvalitete. Idemo po medalju, ne priznajemo ništa drugo'', optimističan je bio hrvatski reprezentativac zvučnog imena – Luka Modrić.

''Dobra i dosta teška utakmica. Uspjeli smo realizirati neke akcije koje smo vježbali na treninzima, zabili smo dva pogotka i drago nam je zbog toga. Hvala slovenskoj reprezentaciji na dolasku jer nam ovakve utakmice puno znače u pripremi za Kretu. Velika mi je čast što ću imati prilike predstavljati Hrvatsku na nadolazećem Svjetskom prvenstvu'', rekao je Petar Ježić.

Hrvatski vratari bili su odlični u današnjoj utakmici, upisali su nekoliko impresivnih obrana te su sasvim sigurno opravdali poziv u izabranu vrstu. Prvo poluvrijeme branio je Ernest Malarić, dok je drugi dio utakmice na vratima stajao Vedran Vrhovec.

''Taktički smo bili malo bolji od Slovenaca i to je presudilo. 2:1 je realan rezultat na kraju utakmice. Očekivanja od Svjetskog prvenstva na Kreti su velika. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, a mislim da ćemo daleko dogurati, smatram da za to imamo kvalitetu'', kazao je samouvjereno jedan od čuvara mreže hrvatske reprezentacije, Ernest Malarić.

Izbornik Dino Kovač nakon ove utakmice odlučio je kako će u Grčku povesti 13 igrača, kao što je bio slučaj i lani na SP u Portugalu. S preliminarnog popisa otpao je Darko Duvnjak, dok je Mario Skorin u posljednji trenutak morao odustati zbog poslovnih obveza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!