Nogomet

Kulenović i Marin za sjajan start na Premier League International Cupu

gnkdinamo.hr, Mihaela Bradovski • srijeda, 25.09.2019.
Kulenović i Marin za sjajan start na Premier League International Cupu
Foto: Pixsell

Dinamo je započeo s natjecanjem na Premier League International Cupu, a otvorio ga je susretom protiv Villarreala za kojeg je Igor Jovićević imao puno pohvala uoči dvoboja...

Kakav početak međunarodne sezone! Prvo je na travnjaku Hitrec-Kaciana u dvoboju Lige prvaka mladih pala Atalanta, prvak Italije u mlađim uzrastima, a sad i B momčad Villarreala! Mladi Dinamovi nogometaši efektnom su, kombinatornom igrom nadvisili jednoga od favorita turnira, španjolski Villarreal, s 2:1 i na dojmljiv način otvorili novu sezonu u prestižnom Premier League International Cupu! U drugoj utakmici ove skupine u petak se sastaju Arsenal i Leicester City.

Plavi će sljedeću utakmicu odigrati 4. prosinca protiv Leicester Cityja. Riječ je, dakako o jednokružnom sustavu natjecanja, sve utakmice na rasporedu su u Engleskoj.

Dinamo brani status doprvaka, i to u osjetno drukčijem sastavu nego lani kad je zapeo tek u finalu protiv Bayerna. Mlada je momčad Villarreala, pak, vodeći sastav treće španjolske lige, dakle u seniorskoj konkurenciji, gdje im je, primjerice, suparnik i Barcelona B. Osim toga, žuta podmornica nastupa i s ponešto starijim igračima nego momčad trenera Igora Jovićevića. Tim više ovaj uspjeh plavih zaslužuje i dublji naklon i žešći pljesak.

Dinamo je pogodak najavio još u 20. minuti kada je Filip Jovićević zavrnuo s desnoga krila, a Sandro Kulenović izbio sam pred vratara Joselea koji mu je ipak uspio ukrotiti loptu. I opet je Jovićević zakuhao probleme španjolskoj obrani pripremivši vodeći pogodak. U 36. je minuti ponovno oštro ubacio s desnoga krila, Villarrealov stoper Jose Manuel nespretno zahvatio loptu koja je prevarila i vratara da bi odmah potom kapetan Miguel pred samom gol crtom srušio Kulenovića. Bio je to jedanaesetrac, a ujedno i crveni karton Villarrealovu desnom beku. Loptu je na bijelu točku namjestio sam Kulenović i sigurno zakucao za vodstvo plavih.

U sučevoj nadoknadi prvoga poluvremena Luka Hujber ubacio je s lijeve strane, Antonio Marin u kaznenom prostoru spretno prihvatio loptu okrenut leđima suparničkom golu, vještom se fintom oslobodio čuvara i lansirao je u mrežu za 2:0.

Villarreal je u drugih 45 minuta utrčao furiozno, žestoko je pojurio u lov na bod(ove), a u 52. minuti i uspio zatresti mrežu s igračem manje. Morante je poslao loptu udesno u kazneni prostor, Collado ju spretno prihvatio i pogodio suprotni donji kut. Kad je tri minute kasnije sudac kompenzirao crveni karton tako što je isključio Marka Điru činilo se da ćemo ući u vatrenu završnicu. Đira i Morante istodobno su krenuli na loptu na sredini terena, pritom su se sudarili u padu, ali nije to bio žestoki klinč. Kako god, sudac je to ocijenio kao crveni karton za Dinamova vezista i time izjednačio omjer snaga.

Villarreal je pritiskao, ali bez konkretnoga učinka. Štoviše, Jakov Gogić u 71. je minuti efektno proigrao Bartola Franjića koji je pucao suviše iskosa s lijeve strane, a vratar Josele ipak nekako izbio izvan igrališta. U nastavku akcije, nakon udarca iz kuta, Pepe je izbijao i sa same gol crte.

Aldershot, 25. rujna

Premier League International Cup, skupina A, 1. kolo

Dinamo – Villarreal 2:1

Dinamo: Juric – Hrvoj, Šutalo, Gvardiol, Hujber – Franjić, Đira, Kim G. (61. Gogić) – Jovićević (64. Tolić), Kulenović, Marin (90+2. Mišković)

Trener: Igor Jovićević

Villarreal: Josele – Migue, J. Manuel, Pepe, Goyo (73. Baena) – F. Alvarez (46. Tasende), Morante, Beitia, Agüero – A. Millan, Akale (46. Collado)

Trener: Miguel Alvarez

Crveni karton: Migue (Villarreal, 37., prekršaj), Đira (Dinamo, 55., prekršaj)

Strijelci: 1:0 Kulenović (39. - 11 m), 2:0 Marin (45+3.), 2:1 Collado (52.)

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!