Košarka

Bilan solidan u pobjedi kod Varesea, Milano rutinski došao do prve pobjede

Jan Šneler • petak, 27.09.2019.
Bilan solidan u pobjedi kod Varesea, Milano rutinski došao do prve pobjede
Foto: Pixsell

Okončano je prvo kolo talijanske košarkaške lige, a iznenađenja su prisutna već na samom startu...

Ovosezonsko izdanje talijanske Lege A bit će izuzetno uzbudljivo, a već nakon prvog kola mogli smo vidjeti neke sjajne partije, ali i poneko iznenađenje.

Varese je na svom terenu teško poražen od Sassarija. Sve je bilo jasno već na poluvremenu na kojemu su gosti vodili s 40:24. Sa svih strana je sijevalo i u takvom susretu domaći sastav nije se snašao. U nastavku je to otišlo i na više od dvadeset poena prednosti pa čak i puno više. Sredinom zadnje dionice Sassari je vodio sa 70:43.

Konačno, rezultatom 74:52 Sassari je upisao rutinsku pobjedu. Najbolji je kod gostiju bio Dyshawn Pierre s 18 poena, dok je Miro Bilan igrao 17 minuta i pritom ubacio osam koševa te dodao tome pet skokova. Kod domaćih Siim-Sander Vene zabio je 10 koševa.

Uzbudljivo je bilo u Veneciji gdje su Venezia i Trieste vodili veliku bitku. Vodstva su se stalno izmjenjivala, a unatoč tome što je Trieste imao u završnici +8 (58:6), gosti nisu uspjeli i slavila je domaća momčad sa 78:73. Pad u igri se osjetio kod gostiju i to ih je stajalo pobjede.

Odličan je bio kod domaćih Michal Bramos s 25 koševa, dok je Stefano Tonut dodao 14 poena. Kod Triestea, Kodi Justice upisao je 21 poen, a Hrvoje Perić za 22 minute igre ubacio je svega dva koša.

Dodajmo još kako je Cantu na gostovanju kod Brindisija slavio sa 69:64 predvođen sjajnim Cameronom Youngom koji je ubacio 22 poena. Kod domaćih, Adrian Banks i John Brown postigli su po 17 koševa.

Milano se pak nije mučio kod Trevisa. Rezultatom 75:53 gosti su slavili, a ponajbolji je bio Sergio Rodriguez s 21 postignutim košem.

Lega A, 1. kolo:
Brindisi - Cantu 64:69
Varese - Sassari 52:74
Venezia - Trieste 78:73
Treviso - Milano 53:75

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!