Nogomet

Rijeka bez novog trenera u Varaždinu: "Pobrinut ćemo se da igrači dobiju sve informacije"

Branimir Korać • petak, 27.09.2019.
Rijeka bez novog trenera u Varaždinu: "Pobrinut ćemo se da igrači dobiju sve informacije"
Foto: FaH

Rijeka gostuje u Varaždinu gdje će tražiti tri boda. Novi trener Simon Rožman ipak neće debitirati na klupi Riječana zbog neodrađene suspenzije još iz prošlog kluba...

Simon Rožman ipak neće voditi Rijeku prvi put u Varaždinu. Ovo kratko vrijeme koje je proveo u Rijeci iskoristio je za upoznavanje s momčadi.

"Četiri dan sam ovdje, sviđa mi se funkcioniranje kluba. Upoznao sam Riječane i vole klub, atmosfera je fantastična i puno nam to znači. Tjedan je bio specifičan, imali smo trening, pripremu za utakmicu pa odlazak na odgođenu utakmicu, trening i opet pripremu za sutra. Upoznajem se s ekipom, svi su zdravi osim Raspopovića i Velkovskog. Kod igrača vidim želju za dokazivanjem, situacija je teška jer je svaka promjena teška, ali odrađuju to maksimalno profesionalno. Sutra je utakmica i želim maksimalan fokus iako ne mogu biti na klupi zbog crvenog kartona iz prošlog kluba. Varaždin je jako organizirana momčad, pobijedio je Dinamo što pokazuje da je ozbiljan. Ekipa je to koja se ne predaje, nerijetko su u zaostatku pa se vraćaju u igru što znači da moramo biti koncentrirani. Igrači moraju dati maksimum i ići ćemo na pobjedu", kaže Rožman.

Rožman je objasnio situaciju s isključenjem dok je vodio Domžale.

"Bila je neka sporna situacija, sudac je tako odlučio, nije bilo ništa ružno rečeno. Imao samo još jedno isključenje prije, ali mislim da to nema veze u pripremi za ovu utakmicu. Mi ćemo to organizirati da bude sve kako treba i da igrači dobiju sve informacije."

Igrači su proglasili silenzio stampa, a Rožman moli za pozitivnu atmosferu i kroz medije.

"Ne bih ulazio u prošlost, nisam tu bio. Igrači su htjeli dati poruku da to što se govorilo nije bilo istina i oni su protiv Istre pokazali što misle o tome. Zamolio bih za pozitivu, oduševljen sam koliko ima pozitivnih stvari u ovom klubu. Samo pozitiva i ta energija mogu nas odvesti do visokih ciljeva."

O sastavu nije htio govoriti, u Kupu protiv Buja bio je spreman istrčati s onim igračima koji nisu igrali u Puli.

"Ne bih u detalje, analizirali smo i našu ekipu u kratkom vremenu, ali prekratko sam tu da dajem ocjene. Važno je da igrači imaju želju raditi u pravom smjeru, svi su spremni i za koga se odlučimo napravit će maksimum."

"Stvar je takva da svi igrači koji su tu su na raspolaganju. Vidio sam igrače koji su igrali u Puli i htio sam vidjeti ostale. Svi će dobiti priliku, nema tu neke tajne, samo teren će pokazati tko će igrati više, a tko manje."

Rožman traži od igrača maksimalan ulazak u svaku utakmicu bez obzira na ime protivnika i raspored.

"Ne kalkuliram, zanima me samo sadržaj na terenu jer on daje rezultat. Rijeka uvijek ide na pobjedu, ali nikada igračima neću zamjeriti ako ne pobijedimo jer je netko bolji, a mi smo dali sve od sebe."

Varaždin cijeni i smatra da ga treba respektirati.

"Zadnje utakmice pokazuju da nitko nije otpisan, pokazali su to i u Osijeku i protiv Dinama, imaju dobru kontru i prekid. Imamo puno informacija i očekujem pravu utakmicu."

"Uvijek je izazov za ekipe koje dominiraju igrati protiv ovakvih protivnika. Ljestvica ne pokazuje ništa jer su bodovne razlike male. Najteže je napraviti igru s kontinuiranim napadom i kontranapadom jer ako želiš igrati u Europi, moraš imati sve. Moramo biti spremni za sve situacije, da imamo kontru, da se branimo u niskoj zoni, da napadamo visoko..."

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!