Nogomet

Kuleševića ne brine realizacija: "Suarez je ušao u krizu, zašto ne bi mogao i Mance biti u krizi?"

Dario Dodić • subota, 28.09.2019.
Kuleševića ne brine realizacija: "Suarez je ušao u krizu, zašto ne bi mogao i Mance biti u krizi?"
Foto: Pixsell

Nakon velike pobjede u Kupu nogometaši Osijeka se s privremenim trenerom Ivicom Kuleševićem okreću prvenstvu. Na rasporedu je gostovanje kod Slaven Belupa, Kulešević je poručio kako je Osijek bolja momčad...

I dok vodstvo Osijeka traži strano rješenje za klupu, privremeni trener Ivica Kulešević fokusiran je na prvenstveni ogled sa Slaven Belupom u Koprivnici. Na konferenciji za medije prokomentirao je protivnika, stanje u klubu i ciljeve za ovu sezonu.

"Što se tiče stanja u momčadi, zadovoljan sam viđenim, zatečenim. Dečki dobro rade, treniraju, u tom prednjače naši najiskusniji i najbolji igrači, prije svega kapetan Mile Škorić. Ekipa je dobro pripremljena, trude se, vjerujem u svlačionicu, vjerujem u pozitivnu energiju i na tom tragu sam i sada", započeo je Kulešević.

Polovično je zadovoljan igrom u Kupu, iako se ne može žaliti na rezultat: "Što se tiče utakmice u Kupu, mogu biti zadovoljan drugim dijelom, prvi dio je bio pun upitnika, bili smo suzdržani. Na kraju smo zabili osam golova. Stvarno nije nikome lako zabiti osam golova, mi smo to napravili."

Teško je privremenom treneru uvoditi neke velike promjene: "Nema vremena za neke velike promjene, niti unutar igračkog kadra niti unutar procesa rada. Ekipa je do sada dobro igrala po mom mišljenju. Imali smo malo sportske nesreće, promašivali dosta šansi, primali neke nestvarne golove. Što je tu je, okrećemo se subotnjoj utakmici. Bit ćemo svi pametniji u subotu u 21 sat."

Kako je raditi, nije vam jednostavno s obzirom da se priča o novom treneru. Možda je zato i pritisak manji? "Po prirodi sam pozitivna osoba i nadam se da dijelim taj svoj optimizam i pozitivu sa svima i u klubu i u svlačionici. Čaša mi je uvijek dopola puna, nije prazna, a i ako je prazna uvijek se nadam da ćemo je brzo dopuniti. Ako me pitate kako sam, ja sam jako dobro. Ima i drugi odgovor, pamtim i bolje dane, ali isto tako se i vi sjećate da pamtim i puno, puno lošije dane. I osobno i što se tiče NK Osijeka. U zadnjem mom mandatu su bili nestvarni uvjeti pa smo nekako preživjeli, izgurali, a sada je ovo med i mlijeko u odnosu na ono što je bilo nekada. Naravno da su ove priče i sve što se događa, to je jedan šok za momčad i sve u klubu, ali na nama je da stisnemo zube i isplivamo iz toga što bolji, što čistiji", poručio je strateg Osijeka.

Koji je recept za Koprivnicu? "Generalno u svojoj trenerskoj karijeri nikada nisam previše obraćao pažnje na protivnika, imamo neki naš stil, naš način igre. Naravno da treba izanalizirati i ne podcjenjivati nikoga, međutim vjerujem da smo bolji, vjerujem u individualnu kvalitetu naše momčadi, igrački sigurno imamo kvalitetnije igrače u svakoj liniji, ali to nije garancija pozitivnog rezultata."

Rezultat bi trebao biti u prvom planu. Nije ništa dramatično, ali ako se ne pobijedi u Koprivnici... "To je nešto što i mene osobno smeta, mi imamo neki jasan zacrtan cilj, imali smo ga prije početka sezone, to je mjesto u Europi i ako je ikako moguće popraviti poziciju od prošle sezone. Znate da je prošla sezona bila fenomenalna, završili smo treći, u jednom momentu smo visili za Europu, a na kraju je bilo odlično. Mi ako želimo biti stabilni, to ne znači da poslije svakog kola moramo gledati u tablicu, vidjeti jesmo li šesti, jesmo li peti, četvrti, na kraju će se vidjeti jesmo li ostvarili taj cilj ili ne. I veliki klubovi u Europi uđu u neke negativne serije do dvije, tri utakmice, dva tri poraza pa se ne dogodi neko veliko čudo."

Realizacija je bila malo problem, u Vukovaru su se kočnice otpustile: "Baš sam jutros čitao, Suarez je ušao u krizu, nije zabio ne znam koliko. Pa zašto ne bi Mance mogao biti neko određeno vrijeme u krizi, to je uvijek s napadačima tako. Možda mu treba jedan gol pa da krene u neku pozitivnu seriju. On je sigurno kvalitetan igrač i vrijedan, radi. Trebamo svi biti strpljivi pa ćemo vidjeti što će nam donijeti budućnost", kaže Kulešević.

"Osijek tradicionalno igra loše u Koprivnici, međutim tradicije su tu da se ruše. Pripremamo se za utakmicu, neka na kraju utakmice bolji pobijedi."

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!