Nogomet

Bjelica: "Bez obzira na ime protivnika i na kojem stadionu se igra, moja ekipa uvijek ide na pobjedu"

Branimir Korać • ponedjeljak, 30.09.2019.
Bjelica: "Bez obzira na ime protivnika i na kojem stadionu se igra, moja ekipa uvijek ide na pobjedu"
Foto: Pixsell

Nenad Bjelica uoči dvoboja Lige prvaka protiv Manchester Cityja, naravno, svjestan snage protivnika stavlja ga u ulogu velikog favorita, ali ne odustaje i pokušat će složiti pobjedničku kombinaciju...

Dinamo je u Manchester doputovao u vrlo dobrom stanju i spreman i željan osvajanja bodova. Modri imaju iznimno težak posao, a plus je što su svi igrači koji su imali manje probleme, zaliječili ozljedice i Nenad Bjelica ima na raspolaganju sve glavne adute.

"Stanje je dobro. Igrači koji su imali problema zadnjih dana, sada su se oporavili i vjerujem da će u utorak biti na raspolaganju."

Ranije tijekom dana na druženju s medijima bio je Pep Guardiola koji je komplimentirao Dinamu i poručio kako će biti spreman za sve taktičke varijante.

"Drago je čuti pohvale takvog trenera i ne sumnjam da će biti spreman za sve naše taktičke opcije jer je riječ o jednom od najboljih klubova svijeta. Znamo da će ih biti teško iznenaditi, ali kao što sam rekao puno puta taktika je jedno, no za mene su važnije neke druge stvari kako bi se ostvario pozitivan rezultat. Prije svega puno agresivnosti, puno trke, puno hrabrosti, igrati s velikim srcem i onda možeš doći do pozitivnog rezultata. Znamo da su nam šanse male protiv ovakvog protivnika, ali dok one postoje, mi ćemo se za njih boriti, dati sve od sebe i pokušati izboriti pozitivan rezultat."

Nenad Bjelica od igrača traži pozitivan rezultat i poručuje kako uvijek ide na pobjedu.

"Mi želimo uvijek ostvariti maksimum, a maksimum su tri boda. Puno puta sam već rekao da bez obzira na ime protivnika i na kojem stadionu se igra, moja ekipa uvijek ide na pobjedu. Tako će biti i u Manchesteru, znamo da će biti teško, znamo da je jako malo klubova kojima je to ovdje uspjelo, ali mi vjerujemo u sebe i da ćemo imati svoje šanse. Znamo da nam se treba puno toga poklopiti da bi došli do dobrog rezultata, ali vjerujemo da možemo doći do njega."

Posljednji Cityjev trening nije odradio Kevin De Bruyne, ali Manchester ima puno kvalitetnih igrača koji ga mogu zamijeniti.

"Radi se o jednom od najboljih svjetskih nogometaša, ali sigurno su i ostali koji igraju prema naprijed u Cityju jednako kvalitetni. Bio to Sterling, Mahrez, Bernardo Silva, David Silva, Aguero, Gündogan, to su sve vrhunski igrači. Oni imaju puno alternativa koje ga mogu zamijeniti i ne znam može li to biti nekakav plus za nas."

Ako City negdje ima problema, onda je to zadnja linija gdje nema Laportea, a kao prinudni stoper tu je Fernandinho.

"Nema im Stonesa i Laportea pa im u ovom trenutku igraju Otamendi i Fernandinho, ali i oni igraju na visokom nivou, tu je i mladi španjolski stoper. Tko god kod Cityja istrči na teren, sigurno je da ima visoku kvalitetu i da se može nositi s bilo kim u Ligi prvaka. Ne vjerujem da nam to može biti neka olakotna okolnost. Mi smo ti koji si možemo najviše pomoći sa svojom igrom, zalaganjem, taktičkom disciplinom, agresivnošću, velikim srcem koje želimo ostaviti na terenu. To su stvari koje trebamo raditi na terenu i onda možemo do pobjede."

Nakon kiksa u Varaždinu, Dinamo je odradio vrlo dobar tjedan i upisao dvije pobjede uz gol razliku 11:0.

"Dobar je tjedan iza nas, zabili smo 11 golova u dvije utakmice i stvorili sigurno još toliko šansi. To je napravio Manchester City u svojim utakmicama. Radi se o dvije ekipe koje igraju jako dobar i efikasan nogomet, svatko na svom nivou, naravno da je nivo Manchester Cityja puno viši nego naš. U utorak ako budemo imali 30-40 posto iskorištenih šansi, mislim da nećemo imati nikakve šanse. Moramo našu efikasnost u ovom susretu dovesti na 70-80 posto i onda se možemo nečem nadati."

Na Etihadu se očekuje dobra atmosfera, ali to ne bi treba predstavljati neki problem za Modre.

"Mi smo navikli igrati i u dobrim atmosferama, možda ne ovakvoj kakva će biti u utorak na ovom predivnom stadionu, ali igrači u svemu tome trebaju uživati i trebaju razmišljati o tome da daju sve od sebe te ispunjavaju zadatke na terenu koje ćemo staviti pred njih. To je jedino što očekujem od njih, nemamo imperativ rezultata tako da mogu uživati. Ovo je samo jedna nogometna utakmica u kojoj očekujem da moji igrači uživaju. Naravno da ćemo pokušati pobijediti iako će biti teško. Mi vjerujemo da je to moguće."

Dinamo je u drugom dijelu Manchestera odigrao jednu od svojih najpoznatijih utakmica u novijoj povijesti, remizirao je 0:0 protiv vrlo moćnog Uniteda.

"Ponosni smo kao prvo što smo uopće u Ligi prvaka, što smo došli ovdje i što imamo mogućnost igrati protiv ovakvih protivnika. Od prvog dana želimo uživati u svakoj utakmici i iskoristiti ovih šest utakmica da bi se što bolje prezentirali i naravno da u svakoj utakmici želimo pobjedu.Drago nam je da smo nakon 20 godina ponovno u Manchesteru, pokušat ćemo ostvariti pozitivan rezultat protiv ovog Manchestera."

Manchester City je jedan od glavnih kandidata za osvajanje Lige prvaka, a tako misli i Bjelica.

"Mislim da da. Oni su stvarno favoriti iako u europskom nogometu imamo stvarno jako puno dobrih klubova koji to mogu ostvariti, City već to pokušava dvije godine s Guardiolom, uvijek je blizu i moguće je da će mu to uspjeti ove sezone. Imaju kvalitetu za to, ali naravno da ti uvijek treba doza sreće u nokaut fazi. Protiv Tottenhama zadnji put su imali dosta nesreće, imali su onaj peti gol koji bi im značio prolazak, ali poništio ga je VAR zbog centimetra-dva, to je nogomet i uvijek ti treba i sreće."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!