Tenis

Kiks Borne Ćorića u Tokiju, hrvatski tenisač neočekivano poražen od domaćeg igrača

Mihaela Bradovski • utorak, 01.10.2019.
Kiks Borne Ćorića u Tokiju, hrvatski tenisač neočekivano poražen od domaćeg igrača
Foto: EPA

Borna Ćorić loše je startao na turniru u Tokiju gdje je bio postavljen za drugog nositelja, a pokleknuo je već na startu porazom od domaćeg igrača s pozivnicom Tara Daniela...

Trebao je to biti lagan posao za Bornu Ćorića, a na kraju se pretvorilo u noćnu moru. Borna je odigrao dosta loše meč i poklonio je pobjedu Japancu koji ima loše rezultati na bržim podlogama.

Ovdje je ipak nadigrao Ćorića i nanio mu poraz za dva sata i 40 minuta igre. Ćorić je poražen sa 6:4, 4:6, 7:6 u meču u kojem je poraz visio još i tijekom drugog seta.

Prvi set Borna je izgubio zahvaljujući jednom breaku. Daniel je do njega došao u trećem gemu i do kraja seta više nije bilo break lopti na obje strane.

Embed from Getty Images

U drugom setu Borna je ponovno u trećem gemu ušao u zaostatak i izgubio servis, ali ovdje je ipak napravio preokret, do kraja seta Danielu je prepustio samo jedan gem.

U trećem setu obojica su imali break prilike, ali nisu ih iskoristili i odluka je pala u tie-breaku. Tamo je Daniel došao do meč lopte, poveo sa 6:5, a Ćorić poslao forhend u mrežu za veliko slavlje Japanca.

Bornin nastup za što brži zaborav i nakon što je u Zhuhaiju zapeo već na drugoj stepenici, ovdje niti do nje nije došao.

ATP Tokio, prvo kolo:
Taro Daniel (Japan, WC) - Borna Ćorić (Hrvatska, 2) 6:4, 4:6, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!